Hoidettuna

juhliin

Teksti: Jere Lehtonen Kuvat: Jere Lehtonen, Marja-Leena Sutinen
Olipa sitten juhlakalu itse tai vain vieras, varsinkin isompia juhlia varten tulee panostettua myös ulkonäköön. Kun juhlissa haluaa näyttää parhaimmaltaan, kauneushoidot auttavat tuomaan piilevän kauneuden esiin.

Kasvohoitoihin erikoistunut kauneuskeskus KauniStella juhlii tänä vuonna 25-vuotisjuhlavuottaan. Juhliin valmistautuvalle yrittäjä Ritva Hyvösellä on käytännöllisiä vinkkejä.

- Aivan ensin tulee ottaa puhdistava hoito. Hyvät meikit syntyvät vain puhtaalle iholle. 

Puhdistushoitoa ei kannata jättää ihan viimeiselle viikolle ennen juhlia. Ihon tulee toipua mahdollisista kuorinnoista ja syväpuhdistuksesta.

Juhlien kynnyksellä kasvojen iholle voidaan tuoda kirkkautta ja freesiyttä virkistävällä kasvohoidolla. Esimerkiksi kiinteyttävän radiofrekvenssihoidon ja happinaamion yhdistelmä saa ihon näyttämään nuorekkaan raikkaalta.

JUHLIIN VALMISTUJAN suosituin tapa päästä eroon häiritsevistä ihokarvoista on sokerointimenetelmä. Sokerointi poistaa ihokarvat hellävaraisesti ja kuorii samalla ihon pehmeäksi. Sokerointi on hyvä ajoittaa 2-3 päivää ennen juhlia ja kotona tulisi olla poistamatta ihokarvoja parin viikon ajan ennen sokerointia. Saunaa ja hikoilua on hyvä välttää 12 tunnin ajan.

- Juhla-asuun on toki myös mahduttava, Hyvönen muistuttaa.

Kiinteyttäviä ja vyötäröä kaventavia hoitoja voi tässä käyttää apuna. Hyvönen nostaa esimerkiksi kavitaatiohoidon, joka on ei-kirurginen rasvanpoistomenetelmä. Kavitaatiohoito perustuu matalataajuiseen ultraääneen joka rikkoo ihon alapuolisia rasvasoluja vahingoittamatta verisuonia, hermoja tai ihoa. Käsitellyt rasvasolut poistuvat elimistöstä luonnollisen aineenvaihdunnan mukana. Hoitosarja on tyypillisesti noin 3-6 hoitokertaa.

- Erään rouvan tapauksessa vyötärö kaventui neljän hoitokerran aikana yhteensä peräti 17 senttimetriä, Hyvönen kertoo.

- Tämä on kuitenkin poikkeuksellisen hyvä tulos. Luonnollisesti kavitaatiohoitoon tulee liittyä myös terveellinen ruokavalio ja riittävä veden juonti.

Huipputeknologia on yksi kauneushoitolan valteista. Hyvönen kertoo pyrkineensä valikoimaan kauneuskeskuksen laitteet siten, että ne ovat sekä tehokkaita ja turvallisia.

YKSI VIIMEISIMMISTÄ hankinnoista on radiofrekvenssilaite. Radiofrekvenssihoidossa laitteen tuottama energia lämmittää ihon kerroksia ja lisää kiinteyden perustana toimivan kollageenin tuotantoa ja toisaalta kutistaa kollageenia, pintaverisuonia ja rasvasoluja. Solukalvojen läpäisevyys paranee ja entsyymitoiminta aktivoituu. Lämpö parantaa verenkiertoa ja näin kuona-aineet poistuvat kudoksista paremmin. Iho ”kutistuu” ja kiinteytyy, jonka seurauksena pienet rypyt ja poimut häviävät. 

Anne Airaksinen on tyytyväinen radiofrekvenssihoidon käyttäjä. Hän on käynyt hoidossa kuurimaisesti pari kertaa ja lisäksi ylläpitävissä hoidossa.

- Minun iholleni tämä sopii erinomaisesti, Airaksinen kehuu.

Tänään Annelle tehdään intensiivisempien hoitojen välissä rentouttava hemmotteluhoito, johon sisältyy siveltimellä tehtävä japanilainen puhdistusrituaali. Luksushoidossa käytetään Forlle’din voidetta joka sisältää hyaluronihappomolekyylin nanokokoista muunnosta.

Erittäin pienen kokonsa ansiosta molekyyli pääsee vaikuttamaan syvälle ihon sisään ilman tehoainepistoksia.

Airaksinen luottaa Hyvösen ammattitaitoon.

- Odotan, että tämä hoito on jotain ihanaa ja rentouttavaa.

Hyvösen mukaan moni käykin hakemassa kauneushoidoista tulosten lisäksi myös rentoutumista ja stressinlievitystä elämäänsä.

Samoilla linjoilla on Sari Rantala tavaratalo Carlsonin kosmetiikkaosastolta, jolla on tarjota rentoutushetki kirkastavassa kasvohoidossa. Samalla voi kätevästi muotoiluttaa ja värjäyttää kulmat ja ripset.

Hoitolassa ammattilaisen tekemä ripsipidennys antaa omille ripsille näyttävyyttä ja pituutta.

Kotona tehtävä kiinteyttävä naamio puolestaan tekee ihosta sileän ja syväkosteutetun samaa tuotetta voi käyttää meikin alla pikakaunistajana.

SAIRAANHOITAJA JA kosmetologi Marja-Leena Sutinen Kauneus- ja laserklinikka Aidasta uskoo myös kauneushoitojen terveydellisiin ja hyvinvointia lisääviin vaikutuksiin.

- Iho suojaa koko elimistöä. Sen kunto vaikuttaa terveyteen ja päinvastoin, Sutinen sanoo.

Sutinen kävi sairaanhoitajakoulutuksen kosmetologin opintojensa jälkeen ja on sanojensa mukaan pyrkinyt etsimään hyviä hoidollisia tuloksia lääketieteellisistä mahdollisuuksista.

- Haluan tehdä hoitoja, joista on selkeä apu ihmisille.

Klinikalla onkin sekä kosmetologinen että sairaanhoidollinen puoli. Lähetteellä on mahdollista päästä esimerkiksi lymfahoitoihin, joissa turvotusta lasketaan rentouttavan hieronnan avulla. Lymfahoitoa voidaan käyttää patologisen tai kroonisen turvotuksen hoitamiseen, mutta se sopii myös terveelle. Hoito parantaa aineenvaihduntaa ja voi sitä kautta auttaa myös laihdutuksessa.

Laserhoitoja varten klinikalla on sekä kosmetologinen inrapunalaser sekä lääkinnällinen aleksandriittilaser.

Kosmetologisella laserilla voidaan hoitaa tulehduksia, imeyttää tehoaineita ja parantaa aineenvaihduntaa. Lääkinnällisellä laserilla voidaan poistaa pintaverisuonia ja verisuonikasvaimia, syntymämerkkejä, pigmenttiläiskiä, ruusufinnejä, tietyntyyppistä aknea sekä pysyvästi ihokarvoja.

- Laserhoitoja on tehty jo vuodesta 2014, Sutinen kertoo.

Luonnollisesti ennen hoitoa tehdään haastattelu, jossa varmistetaan, ettei hoidettavalla ole lääkitystä tai tiettyjä ihosairauksia, jotka reagoisivat huonosti laserin kanssa.

- Hoidon jälkeen jännittäjätkin ovat todenneet, että ihan turhaan jännittivät.

LASERHOIDON JÄLKEEN voi havaita kuumotusta ja punotusta, mutta seuraavana päivänä voi yleensä jo käydä saunassa. Punotuksen piilottamiseksi on saatavilla herkälle iholle tarkoitettuja kosmetiikkasarjoja.

- Ihan vähän ennen juhlia en kuitenkaan suosittelisi laserhoitoja ottamaan. Vaikkapa luomenpoisto tulisi tehdä muutamaa viikkoa juhlia aikaisemmin, Sutinen neuvoo.

- Samoin restylane- ja botuliinihoitojen ja juhlien väliin tulisi jättää vähintään viikko.

Sutisella on sertifikaatit molempien hoitojen antamiseen. Restylane on hyarulonihappoyhdiste, jota käytetään täyteainehoidoissa ihon juonteiden täyttämiseen ja ihon kimmoisuuden lisäämiseen. Aineella voi myös tehdä sekä kauneudenhoidollisia että posttraumaattisia arpikorjauksia.

Botuliinitoksiinihoitojen antamiseen Sutinen kävi kouluttautumassa Tukholmassa vuonna 2012. Lääkinnällisiä botuliinihoitoja Klinikalla tekee lääkäri ja sairaanhoitaja aina lääkärin valvonnassa.

- Todella tarkkahan näiden hoitojen kanssa täytyy olla, Sutinen muistuttaa.

Kosmeettisesti botuliinitoksiinihoitoa käytetään kasvojen liikkeestä johtuvien juonteiden ehkäisyyn. Hoito rentouttaa lihaksen ja antaa ihon palautua puolisen vuotta kestävän vaikutuksen ajan.

Toisen ihmisen kasvojen muotoilu on herkkää työtä ja Sutinen tuntee olonsa vastuulliseksi.

- Klinikan tarjoamiin hoitomahdollisuuksiin voit tutustua varaamalla ajan henkilökohtaiselle suunnittelukäynnille. Monipuolisilla palveluilla otetaan huomioon jokaisen yksilölliset toiveet ja tarpeet.

- Monelle on kuitenkin yllättävää miten paljon pienilläkin asioilla saadaan aikaan.

kosmetelogi
kasvohoito

Saatat tykätä myös näistä jutuista

Lähetä juttuvinkki tai kuva