HIIT-pikatreeni:

kunto kasvuun

Teksti ja kuvat: Ulriikka Myöhänen
High Intensity Interval Training on tehokas treeni, jonka voi toteuttaa kotona, työpaikalla tai vaikkapa hotellihuoneessa noin varttitunnissa. Personal trainer Antti Rossi antaa vinkkejä kovatempoiseen kuntopiiriin, joka nostattaa sykettä, polttaa rasvaa ja kehittää kuntoa. Jokaista liikettä tehdään 30 sekunnin ajan, minkä jälkeen pidetään 10 sekunnin tauko. Kierros toistetaan yhteensä kolme kertaa.

1. Alkulämmittelyksi polvennostojuoksu

Juokse paikallasi nostelemalla vuorotellen polvia lantion korkeudelle. Rytmitä juoksua käsillä. Voit aloittaa harjoittelun kävellen ja nostaa tempoa kuntosi mukaan. Jatka kahden minuutin ajan. Muista juoda vettä ennen harjoitusta.

2. Haaraperushyppy

Seiso suorana perusasennossa. Hyppää jalat auki hieman lantiota leveämmälle. Avaa samalla varpaat ja polvet ulospäin. Yhtäaikaisesti tuo kädet ylös. Palaa lähtöasentoon ja toista.

3. Jalkakyykky

Seiso lantion levyisessä haara-asennossa. Ojenna kädet suoraksi hartioidesi tasolle. Laskeudu kyykkyyn niin, että reidet ovat vaakatasossa. Tarkasta, että jalkaterä ja polvet ovat samassa linjassa. Palaa lähtöasentoon ja toista.

4. Etunojapunnerrus

Asetu päinmakuulle kyynärpäät koukussa ja kämmenet sekä polvet alustassa. Pidä kädet vartalon lähellä ja työnnä vartalo ylös suoristamalla kädet. Laskeudu takaisin alkuasentoon ja toista.

5. Vatsalihaspyöräily

Asetu selinmakuulle, vie kädet niskan taakse ja polvet koukkuun. Ojenna vuorotahtisesti vasenta ja oikeaa jalkaasi suoraksi eteenpäin ikään kuin polkisit pyörää. Kierrä samalla vastakkaista kyynärpäätä koukistuvaa polvea kohti.

6. Burbee-yleisliike

Alkuasennossa seiso suorana. Seuraavaksi mene kyykkyyn ja vie kämmenet lattiaan. Potkaise jalat taakse punnerrusasentoon. Voit myös jaksaessasi punnertaa. Palaa takaisin kyykkyyn, nouse ylös ja hyppää ilmaan vieden kädet kohti kattoa. Toista.

7. Vuorikiipeilijä

Mene punnerrusasentoon ja pidä kyynärpäät hartioiden kohdalla. Nosta toinen polvi kohti rintakehää ja vie takaisin lattialle. Vaihda puolta. Pyri pitämään lantio suorassa linjassa. Pidä muutaman minuutin tauko ja toista kierros (liikkeet 2-7) vielä kaksi kertaa.

8. Loppuverryttelyt

Kävele paikoillasi muutaman minuutin ajan ja pyörittele raajojasi. Voit tehdä myös kevyitä venytyksiä. Heti treenin jälkeen voi juoda lasin maitoa tai syödä hedelmän. Muista tehdä kuntopiirin liikkeet huolellisesti, jotta treenaaminen on turvallista.

hiit
hiit-treeni
treenaaminen

Saatat tykätä myös näistä jutuista

Lähetä juttuvinkki tai kuva