Henkilöstö liikkeelle tavoitteellisesti!

Henkilöstö

liikkeelle tavoitteellisesti!

Teksti: Rieti Jauhiainen Kuva: Marc Sabat
Yritysten henkilöstöliikuntapolitiikka on harvoin ajan tasalla ja työntekijöiden fyysistä kuntoa seurataan liian vähän. Kannustus ja yhdessä tekeminen auttavat liikunnan riemun löytymisessä.

Vähäiset sairauspoissaolot ja virkeä henkilöstö on rahanarvoinen yhtälö, mutta se ei toteudu tuurilla vaan taidolla. Hyvin organisoitu henkilöstöliikunta voi tuottaa sijoitetun euron moninkertaisena takaisin. 

- Varsinkin pienemmissä yrityksissä työ- tai henkilöstöliikuntaa järjestetään harvoin tavoitteellisesti, harmittelee Element Studion henkilöstö- ja ryhmäliikuntapäällikkö Riikka Sabat.

- Tyypillisesti homma hoidetaan niin, että jaetaan porukalle liikuntasetelit ja sitten jätetään niiden käytön seuranta. Tällöin muutenkin liikunnalliset ihmiset hyödyntävät etuisuuden. He, joiden pitäisi liikkua, harvemmin käyttävät seteliä työhyvinvointia tukeviin toimintoihin - siitä ei siis ole hyötyä.

- Liikkuminen on jokaisen omalla vastuulla, mutta työnantajan kannustus ja tuki madaltaisivat varsinkin aloittamisen kynnystä, Sabat painottaa. 

TYÖHYVINVOINTI ON laaja käsite, mutta hyvä kunto on fyysisesti kuormittavissa töissä työväline ja modernissa tietotyössä stressin sietoon ja palautumiseen sekä oppimiseen myönteisesti vaikuttava resurssi. Säännöllinen liikunta parantaa myös mielialaa ja unenlaatua. Asiantuntevasti konsultoidut ja tuotetut liikuntapalvelut ovat aina paikallaan, mutta eivät ainoa avain onneen.

- Henkilökunnalle olisi mahdollistettava työpäivän aikainen huoltoliikunta, jonka ei tarvitse olla ison mittakaavan tekemistä. Taukojen aikana esimerkiksi seisaaltaan pelattavat pelit tuovat vaihtelua istumatyöhön. Kun työpaikkaliikuskelu on hoidossa, tulee vuoro hyöty- ja kuntoliikunnalle, Sabat neuvoo. 

 

Liikkuminen on jokaisen omalla vastuulla, mutta työnantajan kannustus ja tuki madaltaisivat varsinkin aloittamisen kynnystä

- Henkilöstö on moninaista, joten yhteistyökumppaneitakin voi olla useita. Erilaiset kuntosalit, uimahallit ja muut palveluntarjoajat haluavat saada ihmiset liikkumaan, joten neuvoja ja etujakin annetaan mielellään.

Työantajan järjestämä yhteisöllinen liikunta parantaa henkilöstön yhteistyökykyä ja edistää alaisten ja esimiesten kommunikaatiota. Hikijumpat ja puntinnosto ovat saaneet seuraajia vähemmän otsaa rypyttävistä kiipeilystä ja ruutuhyppelystä.

- Kaikenlainen liikunta on hyväksi ja kaupunkiympäristöstäkin löytyy paikkoja kuntoilulle. Kirkkojen portaat, liukumäet ja kiikut sopivat aikuisillekin. Työyhteisön yhteiset aamulenkit ja pihapelit kohottavat niin kuntoa kuin yhteishenkeäkin, Sabat vinkkaa.

 

 

LadyLine - naisten oma keskus

KOTIMAINEN LADYLINE ON viihtyisä, erityisesti naisten tarpeita varten suunniteltu täyden palvelun hyvinvointikeskus. 

Olipa tavoitteena painonhallinta tai yleiskunnon kohotus, stressin purku tai liikunnan tuoma hyvän olon tunne, LadyLine auttaa. 

Keskuksessa on tarjolla monipuolisia ryhmäliikuntatunteja niin rauhallisen rentouttavaan kuin hauskan hikiseenkin menoon sekä ravintovalmennusta ja henkilökohtaista kuntosalivalmennusta. 

LadyLine Kuopio
Puijonkatu 27, 70100 Kuopio
p. 017 263 3717
kuopio@ladyline.fi
www.ladyline.fi 

Kuntokeskus Huippu - ilon pisara kerrallaan

ADDIKTION SYNTYMINEN ON monen tekijän summa: porukan voima, kannustus ja onnistumiset. 

Paremminvointi, kehittyminen ja uudet kyvyt. Euforia. Huipussa on helppo jäädä niihin koukkuun. 

Huipussa taltutetaan vieroitusoireita joka päivä, ilon pisara kerrallaan. Huipussa voit hypätä mukaan kuntoilun iloiseen oravanpyörään, josta et halua hypätä pois. 

Tarjolla on monipuolinen valikoima ryhmäliikuntatunteja sekä kuntosalilaitteita. 

Huippu
Maaherrankatu 21, 70100 Kuopio
p. 044 0279518
info@huippupaikka.fi
www.huippupaikka.fi 

 

 

GYM 99 - liikuntaelämyksiä jokaiselle

GYM 99 ON nimensä mukaisesti palvellut asiakkaitaan Kuopiossa jo vuodesta 1999. 

Onpa tavoitteena kohentaa kuntoa, pudottaa painoa, kiinteyttää vartaloa tai vaikka lisätä lihaksia, Gymin henkilökunta on valmiina auttamaan kohti tavoitetta. 

Saman katon alta löytyy kuntosali, lämmittelytilat, infrapunasaunat, kehonkoostumusmittaukset, terveysliikuntaohjaukset ja -ohjelmat. Gymillä on myös oma kahvio.

Gym 99
Niiralankatu 25, 70600 Kuopio
p. 017 262 6999
info@gym99.fi
www.gym99.fi

 

 

Fressi - enemmän kuin laadukas

FRESSI ON ENEMMÄN kuin pelkkä laadukas liikuntapaikka – se on kotoisa yhteisö, jossa viihdytään ja nautitaan liikunnan ilosta kuntotasoon katsomatta. 

Viihtyisistä tiloista löytyy kattavat kuntosali-, ryhmäliikunta- ja oheispalvelut jokaiseen makuun. 

Fressissä on helppo aloittaa uusi harrastus, ja erinomaiset puitteet kokeneimmankin atleetin harjoittelulle. 

Fressiläiset liikkuvat, kokeilevat uutta ja myös juhlistavat hyvää oloa yhdessä.

Fressi Kuopio
Kauppakatu 33, 70100 Kuopio
p 044 0578777
kuopio@fressi.fi
www.fressi.fi 

 

 

Element Studio - liiku kohti tavoitteitasi

ELEMENT STUDIO ON monipuolinen liikuntakeskus, jossa on nykyaikainen kuntosali ja pienryhmissä toteutettavat ohjatut tunnit. 

Erityisesti toiminnallinen Kinesis, fysioterapeuttinen ohjaustapa, infrapunalämmössä treenattavat Pilates ja venyttelyt sekä laadukas Personal Training vievät liikkujia kohti tavoitteitaan. 

Element Studio tarjoaa myös yrityksille suunnattuja omia liikuntaryhmiä sekä -valmennuksia ja työpaikkaliikunnan organisoimiseksi annettavaa konsultointiapua.

Element Studio
Maaherrankatu 21
p. 050 911 2850
palaute@elementstudio.fi
www.elementstudio.fi

 

 

työhyvinvointi
Liikkuminen
Element Studio

Saatat tykätä myös näistä jutuista

Lähetä juttuvinkki tai kuva