Helpompaa arkea 
ilman laseja

Teksti Digimag/Heta Jyrälä Kuvat Medilaser
Nykyaikaisella laserkirurgialla voidaan korjata silmien liki-, kauko- tai hajataitteisuus nopeasti, vaivattomasti ja turvallisesti.

Näönkorjausleikkauksella voit parantaa elämänlaatuasi merkittävästi. Laserleikkauksia voidaan tehdä usealla eri menetelmällä. Menetelmistä uusin ja silmille hellävaraisin on Smile-laserleikkaus. 

Smile-laserleikkauksessa silmän pintaan ei avata läppää kuten perinteisemmissä menetelmissä. Läpättömyyden ansiosta sarveiskalvo jää vahvemmaksi ja leikkauksesta aiheutuu aiempaa vähemmän kuivasilmäisyyttä. Toimenpidettä voidaankin verrata tähystyskirurgiaan. 

– Alun perin lähdin laserleikkaukseen, koska ajattelin, että se helpottaa arkeani tallilla. Leikkaus meni tosi hyvin, eikä missään vaiheessa ollut mitään ongelmia. Leikkauksen jälkeen arki on helpottunut huomattavasti, kertoo Smile-toimenpiteellä näkönsä korjauttanut Enni Jarnila.

Toimenpide sopii erityisesti kuivasilmäisille sekä henkilöille, jotka harrastavat kontaktilajeja tai joilla on ammatissaan läpän irtoamisvaara. Tekniikan etuna on turvallisuuden ja tarkkuuden lisäksi lähes oireeton toipuminen sekä pienempi riski miinusnäön palautumiseen vuosien varrella.

– Toimenpide on kivuton ja toipuminen nopeaa. Normaaliaskareihin pääsee parissa päivässä. Lopullinen päätös valittavasta menetelmästä tehdään aina huolellisen esitutkimuksen perusteella, kertoo silmätautien erikoislääkäri, silmäkirurgi Tapio Kannisto Kuopion Medilaserista.  

Medilaser Oy on tehnyt näönkorjausleikkauksia vuodesta 1998 ja toi Smile-tekniikan ensimmäisenä Suomeen vuonna 2012. Syyskuusta 2018 alkaen tekniikka on saatavilla myös Kuopion klinikalla.

Leikkauksia tehdään yli 18-vuotiaille, joiden näköarvot ovat pysyneet muuttumattomina pari vuotta. Leikkausta ei tehdä raskaana oleville tai imettäville. 

 

NÄÖNKORJAUKSEN VAIHEET

  1. Hoito alkaa tunnin kestävällä esitutkimuksella, jossa kokeneet asiantuntijamme varmistavat soveltuvuutesi toimenpiteeseen. 
  2. Toimenpide kestää parikymmentä sekuntia per silmä. Silmät puudutetaan hyvin ja luomituki pitää silmät avoimena, jolloin räpyttelyä ei tarvitse pelätä.
  3. Leikkauksen jälkeen pääsee kotiin parin tunnin kuluttua. Leikkauksen jälkioireina voi olla vetistystä ja hiekantunnetta tai näön utuisuutta, mutta ne helpottavat muutamassa tunnissa. Ensimmäisten parin viikon ajan silmiä hoidetaan antibiootti- ja kostutustipoilla.

Medilaser Oy
Koljonniemenkatu 2, KUOPIO
Puh. 017 369 9630
www.medilaser.fi/varaa-aika

Silmälasit
silmät
laserleikkaus
näönkorjaus
näkö
kirurgia
likinäköisyys
kaukonäköisyys
hajataitto

Muita saman alan yrityksiä

Saatat tykätä myös näistä jutuista

Lähetä juttuvinkki tai kuva