Haaveissa oma
metsästysmaa

Teksti Digimag/Heta Jyrälä Kuvat Vapo
Kaupunkilaismetsästäjätkin voivat nyt hankkia helposti oman erä- tai metsästyspalstan.

Syksyllä 2017 käynnistynyt Vapo Oy:n maanmyyntihanke yllätti suosiollaan projektia vetävän Pasi Koiviston. Puustoisille metsämaille ja pelloksi soveltuville palstoille odotettiin hyvää myyntiä ja kilpailua, mutta metsästykseen soveltuvien edullisten kosteikkojen kysyntä ylitti kaikki odotukset. Talven aikana myydystä maasta 35 prosenttia soveltuu metsätalouteen, 27 prosenttia suojeluun, 32 peltokäyttöön ja prosentti esimerkiksi eräharrastamiseen.

– Yksittäiset metsästäjät sekä luonto- ja metsästysporukat ovat hankkineet omistukseensa pieniäkin palstoja syrjäisemmiltä seuduilta. Entiset kosteikoiksi muutetut tai muodostuneet turvemaat ovat matalavesistöisiä lintujen paratiiseja, kertoo Koivisto. Hän on itsekin aktiivinen metsästäjä.

Yritys laittaa ahkerasti myyntiin seuraavan parin–kolmen vuoden aikana erilaisia ja kokoisia maapalstoja laidasta laitaan. Palstoja löytyy metsätiloista entisiin turvetuotantoalueisiin. Yhteensä maita myydään noin 50 000 hehtaaria ympäri Suomen. Valtaosa maista sijaitsee Pohjois- ja Itä-Suomen alueella. Kuopiolaisille lähimmät tällä hetkellä myynnissä olevat maat sijaitsevat lyhyen ajomatkan päässä Kuopiosta.

Koivisto kehottaa muita harrastajia tutustumaan aika ajoin myytäviin kohteisiin, sillä oma eräpalsta saattaa olla tarjolla alle 500 euron hehtaarihintaan. Kohteet löytyvät varta vasten perustetulta www.ostamaata.fi-sivustolta ja niitä voi huutaa itselleen osoitteessa www.huutokaupat.com

– Kesäkuussa oleville Riihimäen erämessuille tehdään tomera paketti sopivista eräpalstoista, visioi Koivisto.

Vapo
Yrjönkatu 42, Jyväskylä
Vaihde 020 790 4000
www.vapo.fi

VAPO
metsästysmaa
maanmyynti
hanke
metsästys
maapalstat

Muita saman alan yrityksiä

Saatat tykätä myös näistä jutuista

Lähetä juttuvinkki tai kuva