Fuusiolla johtavaksi lääkärikeskukseksi

Fuusiolla johtavaksi

lääkärikeskukseksi

Teksti Digimag/Maiju Korhonen Kuva Digimag/Mirka Happonen
Työntekijät tarvitsevat monipuolista työterveyshuoltoa. Mehiläinen tarjoaa jatkossa myös laadukkaat gynekologiset palvelut.

Terveyspalveluyhtiö Mehiläinen on ostanut naisten sairauksien hoitamiseen ja niiden ennaltaehkäisyyn erikoistuneen Lääkäriasema Cantin toiminnan ja henkilöstön. Kesäkuussa allekirjoitetun liiketoimintakauppasopimuksen mukaan Cantin toiminta integroidaan osaksi Mehiläistä 1.9. alkaen. Lääkäriasema Cantin ja Mehiläisen fuusiosta syntyy vahva ja monipuolinen naisten terveyden osaamiskeskus.

– Yhdistymisen myötä syntyy asiantuntemukseltaan ja palveluvalikoimaltaan johtava naisten terveyden lääkärikeskus, sanoo Kuopion yksikönjohtaja Anne Karttunen.

Cantin liiketoimintakaupan myötä myös sen nykyiset työterveysasiakkaat siirtyvät Mehiläiseen ja saavat käyttöönsä kaikki Mehiläisen sähköiset palvelut, kuten OmaMehiläisen ja Digiklinikan. Yritysasiakkaille Mehiläinen tarjoaa erittäin laajat sähköiset työkalut työkyvyn hallintaan.  Näkyvin muutos on se, että jatkossa asiakkaiden käytössä ovat kaikki Mehiläisen laajat erikoislääkäri-, tutkimus- ja sairaalapalvelut sekä koko valtakunnallinen Mehiläisen palveluverkosto. 

– On hienoa saada pitkät perinteet ja Minna Canthin hengessä perustettu osaamiskeskus osaksi meitä.  Se vahvistaa asemaamme Kuopiossa naisten terveyden osaajana, Karttunen toteaa.

FUUSIO TUNTUU myös naistentautien- ja synnytysten erikoislääkäri Marjo Tuppuraisesta oikealta ratkaisulta.

– Nykyaikana lääkäriasemiin kohdistuvat viranomaisvaatimukset ovat vaikuttaneet siihen, että Cantin kaltaisten pienten yritysten on kaikin puolin kannattavaa yhdistyä isomman toimijan kanssa, Tuppurainen arvioi.

Hänestä on ollut ilahduttavaa huomata, kuinka lääkäriaseman tarjoama gynekologinen osaamien on todella haluttu Mehiläiseen. Tuppuraisen mukaan se tuo lisäarvoa Mehiläiselle työterveyshuollon osaajana. 

– Toivon, että työpaikoilla kiinnitettäisiin enemmän huomiota naistyöntekijöiden terveydenhuollon palvelutarpeisiin. Esimerkiksi vaihdevuosioireet, runsaat kuukautiset ja yliaktiivisen rakon toiminta tuovat naistyöntekijöille turhia työn keskeytyksiä ja sairaslomapäiviä, Tuppurainen sanoo. 

Työterveyshuolto kuntoon
  • Keskustele työntekijöittesi kanssa mahdollisista työterveyshuoltoon liittyvistä toiveista.
  • Tarjoa työntekijöillesi perusterveydenhuollon lisäksi myös erikoislääkäripalveluja.

Hänen mukaansa olisikin hyvä, jos työterveyshuoltoa neuvoteltaessa otettaisiin enemmän huomioon myös erikoislääkäripalvelujen tarve. Nyt gynekologiset palvelut jäävät usein työterveyspalvelutarjonnan ulkopuolelle, mikä on naistyötekijöiden kannalta harmillista.

– Näkyviin, kuten tuki- ja liikuntaelimien ongelmiin, on helpompaa saada maksusitoumuksia kuin gynekologiseen hoitoon. Jos itse voisin päättää, tarjoaisin työntekijöilleni kerran vuodessa mahdollisuuden gynekologiseen konsultaatioon, Tuppurainen toteaa. 

Mehiläinen Kuopio
Kauppakatu 39 A, KUOPIO
Puh. 010 414 00
www.mehilainen.fi

Mehiläinen
Lääkäriasema
Cantti
fuusio
terveyspalvelut
Anne Karttunen
Marjo Tuppurainen

Saatat tykätä myös näistä jutuista

Lähetä juttuvinkki tai kuva