Elämyksiä pyöräillen Tahkolla

Elämyksiä pyöräillen Tahkolla

TEKSTI digimag/emma heinonen KUVA visitlakeland
Tahkon maasto tarjoaa hyvän pohjan pyöräilylle. Omalla reittisuunnittelulla voi valita sopivan reitin niin tasaisesta kuin mäkisestä maastosta ja kevyen liikenteen väylistä. Tahkolta löytyy reittejä niin maastopyöräharrastelijoille kuin perheelle ja aloittelijoille.

Tahkolla voi pyöräillä 2 kilometristä jopa yli 60 kilometrin matkan, riippuen siitä, miten oman reittinsä ketjuttaa. Liiketoimintajohtaja Pasi Martikaisen mukaan hiihdon ja pyöräilyn reittejä pyritään yhtenäistämään entisestään. Martikaisen mukaan pyöräily on Tahkolla kasvava harrastus ja siitä on tullut myös perheen yhteistä ajanviettoa. 

‒ Kun kesällä katsoo ajoneuvoja, jotka Tahkolle tulevat, melkein jokaisen auton katolla on kaksi tai kolme polkupyörää, Martikainen avaa.

Tulevana kesänä SeikkailuKuopio vuokraa sähköavusteisia e-bike-pyöriä Tahkolla. Suurin osa kalustosta varustetaan FatBike-renkailla ja ne ovat täysijousitettuja malleja. E-bike sopii SeikkailuKuopion toimitusjohtaja Arto Jauhiaisen mukaan niin tavalliselle kuluttajalle kuin vaativalle käyttäjällekin hyvin. 

‒ Suupielet vääntyvät väkisin hymyyn, kun tällä mennään ylämäkeen, Jauhiainen naurahtaa.

Pyörän sähkömoottoria voi säätää viidellä eri teholla. Pyörää tulee polkea koko ajan, mutta sähkömoottori antaa voimaa polkemiseen, kun ketjut ovat kireällä. Sähköavustus tekee polkemisesta kevyttä. Jauhiaisen mukaan keskivertoliikkuja nauttii luonnosta sähköpyörän kanssa, sitä ajaessa kokee luonnon ja vauhdin huuman.

Tahkolla järjestetään Suomen suurin maastopyörätapahtuma Tahko MTB 30.6.‒1.7.2017. Tapahtumaan osallistuu vuosittain yli 2 000 maastopyöräilijää, ja se järjestetään tänä vuonna jo 19. kertaa. Tapahtumassa on mahdollista kilpailla 25, 45, 60, 120 ja 180 kilometrin matkoissa.

Maastopyöräilyssä on monia eri alalajeja. Tahkon rinteet mahdollistavat myös vauhdikkaiden MTB-enduron sekä, Downhill eli alamäkiajon harrastamisen alueella. Maastopyöräenduro oli alun perin kisaformaatti, mutta siitä on tullut yleisnimitys alamäkipainotteiselle maastopyöräilylle. Kisoissa radat ovat pääosin luonnonmukaisia polkuja, mutta hypyt, pudotukset ja vallikurvit saattavat myös sisältyä kisaratoihin. 

Downhill on maastopyöräilyn vauhdikkain alalaji. Alamäkiajossa tavoitteena on päästä rinteeseen merkitty rata mahdollisimman nopeasti alas. Rata koostuu yleensä vaativasta kivikkoisesta polusta, johon kuuluu erikokoisten hyppyreiden ohella myös pudotukset (dropit) ja kallistetut mutkat (bermit).

 

tahko
pyöräily
tapahtuma
reitti

Saatat tykätä myös näistä jutuista

Lähetä juttuvinkki tai kuva