Curly girl

& muut

trendit

Teksti Digimag/Mirka Happonen Kuva Shutterstock
Tässä tiivis katsaus inspiroiviin meikki- ja hiustrendeihin.
K-Beauty

K-Beauty eli EteläKorealainen kosmetiikka on tämän hetken hitti ja syystäkin. Tuotteet ovat edullisia ja innovatiivisia sekä laadukkaita. K-Beautyn käsitys painottuu ihon terveyteen, kosteutukseen sekä vaaleuteen. Avaintuotteita kosmetiikkaan ovat esimerkiksi ihoa syväpuhdistavat ja intensiivisesti kosteuttavat tuotteet.

Korealaisessa ihonhoidossa suositaan jopa kymmenenvaiheista ihon hoidon rutiinia, joka aloitetaan puhdistamalla iho öljy- ja vesipohjaisilla puhdistusaineilla. Puhdistusten jälkeen iho kuoritaan ja hoidetaan muun muassa kasvovedellä sekä seerumilla. Iho viimeistellään kangasnaamiolla ja runsaasti kosteuttavilla rasvoilla. Lopuksi sipaistaan suojaksi esimerkiksi aurinkosuojaa tai nukkumaan mennessä erillinen hoitava yönaamio. Rutiinilla kasvojen ihosta luodaan hohdokas ja nuorekas.

Alkukeväästä suuren suosion saanut Curly Girl -metodi nosti hiustenhoidon uudelle ulottuvuudelle.  Hoitotavalla korostetaan ja hoidetaan luonnonkiharaa hiusta välttämällä esimerkiksi sulfaatteja, silikoneja ja kuivattavia alkoholeja hoitotuotteissa. Hoitotapa myös innostaa ja ohjaa ihmisiä luonnollisemman kosmetiikan pariin. 

Metodissa hiusten kiharuus saavutetaan huolellisilla hoitorutiineilla, kuten tekemällä hoitoainepesuja, jossa hiukset pestään hoitoaineella päänahkaa myöten. Lisäksi hoitoaineen hauduttamisella ja harjaamisen välttämisellä on suuri rooli. Lopuksi kiharat lukitaan käyttämällä erilaisia muotoilutuotteita märkään hiukseen, minkä jälkeen kuivataan esimerkiksi vanhalla t-paidalla puristelemalla.

Kiharuuden lisäksi hiustrendeissä tavoitellaan pelkistettyä hyvinvoivaa hiusta, joka kiiltää ja on luonnollinen. Hyvinvoivat hiukset tunnistat  joustavuudesta sekä ryhdikkyydestä. Lisäksi erilaisilla ravintolisillä voidaan tuoda potkua pituuskasvuun. 

MUISSA TRENDEISSÄ, kuten hiusväreissä, halutaan värikästä, mutta luonnollista.  Lämpimät sävyt tuovat häivähdyksiä kesästä viilenevään syksyyn. Värjäyksissä suositaan esimerkiksi monisävyvärjäystä, jolla tukkaan tuodaan tuuheutta, kolmiulotteisuutta sekä tervettä kiiltoa. Myös punaisen sävyt, kuten kuparin tai korallin väriset hiukset, nousevat tänä vuodenaikana pinnalle. Hohtavat metallinsävyt saavat pastellisia vivahteita, kun niihin sekoitetaan hieman vaaleanpunaisia sävyjä. Raskaat värit, kuten musta, saavat siis jäädä unholaan pehmeiden värien vallatessa trendimarkkinat.

Trendeissä suositaan hiuksen terveyttä ja helppohoitoisuutta. Pehmeät linjat ja luonnolliset värit pidentävät hoito- ja värjäysvälejä. Hoitotuotteissa suositaan luonnollisempia ja laadukkaita valintoja. 

Tunnista ihotyyppisi

Normaali iho
Normaali iho on ihanteellinen tyyppi, jossa kaikki toimii tasapainoisesti ja ongelmia ei ole. Muiden ihotyyppien hoidossa pyritään juuri tähän ihannetilaan, jossa iho on kimmoisa, pehmeä ja ihohuokoset ovat pienet ja miltei näkymättömät. Normaalissa ihossa ei ole rasvaisia eikä kuivia kohtia. Se pysyy puhtaana lähes vaivattomasti, ollen kuulas ja heleä. 

Rasvoittuva iho
Rasvainen iho on kiiltävä ja epäpuhdas. Ihohuokoset ovat laajentuneet ja talineritys on runsasta. Iho kuultaa epätasaisesti ja näyttää usein kalpealta ja kellertävältä. Rakenteeltaan se on paksu. Ihotyyppi luo helposti mustapäitä ja näppyjä otsan, nenän ja poskipäiden muodostamalle T-alueelle.

Kuiva iho
Kuivan ihon rakenne on ohut ja karhea, jolloin se myös voi tuntua kireältä. Kasvojen huokoset ovat tiivistyneet lähes olemattomiksi, ja silloin niissä ei myöskään näy epäpuhtauksia. Tällainen iho huutaa kosteutusta. Tähän ihotyyppiin ilmestyvät rypyt ja juonteet näkyviin helpoiten. 

Sekaiho
Sekaiho voi olla sekoitus rasvoittuvaa, kuivaa ja normaalia ihoa. Ihossa voi olla sekä rasvaisia, normaaleja että kuivia alueita. Kasvojen T-alue kiiltää herkästi päivän mittaan, ja siinä voi esiintyä epäpuhtauksia. Sekaihossa kiilto ja öljyyntyminen keskittyvät kasvojen keskialueelle, ja se voi olla muualta jopa kuivan oloinen. Se on erittäin yleinen ihotyyppi Suomessa ja Pohjoismaissa. 

KAUNIITA HIUKSIA kehystävät myös kauniit kasvot. Meikkauksessa ja ihonhoidossa halutaan keskittyä nuorekkuuteen, pehmeyteen ja kuultavaan ihoon. Keveällä meikkipohjalla varmistetaan, että iho saa hengittää, kun siihen sipaistaan kevyttä BB-voidetta ja hieman puuteria. Koreasta inspiroituneilla ihonhoitorutiineilla pidetään huolta ihon kunnosta, jolloin meikkivoidetta ei tarvita runsaasti, ja tulos on varmasti nuorekas sekä luonnollinen.

Kulmat ovat kasvojen raami. Kulmat pärjäävät vähillä tuotteilla, sillä esimerkiksi kulmakynä ja -geeli riittävät onnistuneen kulmameikin luomiseen. Luonnollisuus on tässäkin avainsana, luonnolliset kulmat antavat myös tilaa raskaammalle silmämeikille.

Värit ja leikkisyys korostuvat silmämeikissä. Kissamainen cat eye -lookki korostaa silmiä niin arjessa kuin juhlassa. Rajauksen lisäksi luomille tuodaan muun muassa glitteriä, vahvoja sävyjä ja utuisia smoky eye -meikkejä. Eloa silmiin voi tuoda vaikka värikkäällä ripsivärillä tai värikkäällä rajauksella, joka komppaa asun värimaailmaa. 

Poskipäitä, kulmaluuta ja silmän sisänurkkia korostetaan vaalealla hohtavalla korostuspuuterilla. Myös nenänvartta ja amorinkaarta voi korostaa sipaisemalla hohtoa, vaikka illanvieton ajaksi. Pehmeän persikan tai ruusun sävyinen poskipuna tuo kasvoille nuorekasta hehkua ja eloa.

Huulille sipaistaan lopuksi huulikiiltoa, tai vahvemman sävyistä mattahuulipunaa, kuten punaista tai tummanruskeaa. Raskaampaan silmämeikkiin kannattaa yhdistää neutraalimpia nudesävyjä ja laittaa päälle kiiltoa. 

kauneus
meikkaus
meikit
Kosmetiikka
ihotyyppi
korealainen
k-beauty

Muita saman alan yrityksiä

Saatat tykätä myös näistä jutuista

Lähetä juttuvinkki tai kuva