Bellanranta 
täynnä

elämyksiä

Teksti Digimag/Heta Jyrälä Kuvat Digimag/Mirka Happonen
Bellanranta on aktiviteettikeskus ja elämysympäristö, jossa on lupa riemuita, iloita ja elää.

Siikarannassa oleviin suuriin venehalleihin on kuluneen  vuoden aikana muodostunut melkoinen elämys- ja aktiviteettikeskus. Tekemistä ja huvitusta löytyy koko perheelle yhden pysähdyksen taktiikalla. Nyt vuoden täyttäneen elämyskeskuksen idean isänä toimivat Bella-Veneet Oy:n Raimo Sonninen ja kaupungin yritysasiamies Unto Juutinen.

– Tehostimme toimintaamme, jolloin huomasimme Pohjanmaan tehtaan riittävän veneiden valmistukseen. Kuopion tyhjilleen jääviin halleihin kaivattiin uutta toimintaa, taustoittaa Sonninen.

Sonniselle liikunta ja hyvinvointi ovat iso asia, joten hän lähestyi muutamia liikuntapalveluita tarjoavia yrityksiä. Toimintaan sitoutui neljä yritystä kaupungin lisäksi, jolloin päästiin työstämään mainostoimiston kanssa alueen strategiaa.

– Ajattelin, että keskuksen nimeksi voi tulla jotain liikuntaan ja yrityksiin viittaavaa. Nimikilpailun ja raadin ehdottaessa Bellanrantaa veneidemme kunniaksi, niin alkoihan se kuulostaa hyvältä, kertoo Sonninen.

Tällä hetkellä Bellanrannan alueella toimii HuippuCenterin kuntosali ja trampoliiniareena, yksilö- ja joukkuelajien harjoittelukeskus Oheisharjoittelukeskus sekä urheilukeskus Sawo, jossa pääsee harrastamaan monipuolisesti voimailua ja crossfittia.

 Lisäksi lapset voivat pelmuta liikuntaseikkailupuisto HopLopissa. Alueella toimii myös RPS Brewingin paikallinen indiepanimo, joka tuottaa oluen lisäksi kahvia. Sähköautokartingia pääsee ajamaan radalla Karting Motosportissa ja erilaisia koneita moottorisahoista veneisiin voi hankkia Konesolmusta. Lisäksi tarvikkeet vapaa-aikaan, metsästykseen ja urheiluammuntaan saa asekauppa Armoriasta.

– Alue kasvaa ja kehittyy koko ajan. Uusia avauksia viritellään jatkuvasti ja niistä kerrotaan heti kun on kerrottavaa, vinkkaa Sonninen.

Esittelemme alla alueen parhaita palveluita.

OHEISHARJOITTELUTILAT URHEILIJOILLE JA SEUROILLE

Urheilulajit vaativat runsaasti tilaa. Oheisharjoittelukeskus tarjoaa kaikille urheilulajeille ja kaiken tasoisille urheilijoille käyttöönsä 1 400 m2 tilan, joka jakaantuu neljään osaan: voimailu, kamppailu-, peli- ja tatamialueeseen.

Tammikuussa perustetun Oheisharjoittelukeskuksen ensisijaisena ajatuksena on tarjota urheiluseuroille, urheilijoille sekä kuntoilijoille laadukkaat, monipuoliset oheisharjoittelutilat. Tiloja pystyy räätälöimään ja muuntelemaan tarpeiden mukaan. Yritys tarjoaa myös yksittäisille kuntoilijoille kuutta ohjattua liikuntatapahtumaa joka viikko. Tiloissa voi urheilla niin omatoimisesti kuin myös ohjatusti.

Oheisharjoittelutiloja voi varata omien tarpeidensa mukaan yrityksen kotisivun kautta, josta kalenterit ovat kätevästi kaikkien nähtävillä. Tilojen muunneltavuuden vuoksi, yritys vuokraa tilojaan myös yksityisten kuin myös yritysten tilaisuuksiin sekä tapahtumakäyttöön.

OHEISHARJOITTELUKESKUS
Jarmo Malinen, 0400 315 668, info@oheisharjoittelukeskus.fi,
www.oheisharjoittelukeskus.fi

KOHTI HUIPPUA

HuippuCenter käsittää kuntosalin, ryhmäliikuntatilan ja trampoliiniareenan. Kuntosalilla on Techo Gymin cardio-, painopakka- ja vipuvarsilaitteet. Salilta löytyy myös runsaasti vapaita painoja.

Ryhmäliikuntaa on ohjatusti arki-iltaisin ja lauantaiaamuna. Tarjolla on esimerkiksi Kuopiossa ainutlaatuinen trampoliinitreeni. Treenata voi myös suomenkielisillä virtuaalitunneilla esimerkiksi spinning-, lihaskunto- ja kehonhuoltotuntien parissa. Muulloin virtuaalitreenit ovat vapaasti käytettävissä.

Kuivasta sisäilmasta kärsiville apua tuovat ilmankosteutta mittaavat anturit, jotka suihkuttavat vesisumua ilmaan. Matalan kynnyksen salilla on riittävästi parkkitilaa. 39,90 euron perusjäsenyys (opiskelijat 29,90 euroa) sisältää kuntosalin ja virtuaaliryhmäliikunnan. Kokeilemaan pääsee kolmen päivän tutustumispassilla.

Keskus järjestää yrityksille ja ryhmille työhyvinvointipalveluita asiantuntijaluennon tai hikijumpan ja venyttelyhetken kera. Trampoliiniareenalla vietetään usein vanhemmille helppoja lasten syntymäpäiviä pomppien ja herkutellen.

huippucenter
Siikaranta 9, Kuopio, Puh. 044 753 1109
center@huippupaikka.fi, www.huippucenter.fi
Keskus avoinna 05-24, Trampoliiniareena ma ja to klo 15–19, ti-ke ja pe 15–20, la 10–19, su 12–18

KIVI, PAPERI, SAKSET!

Pienpanimo RPS Brewing valmistaa käsityönä olutta. Yritys tunnetaan kivi, paperi, sakset -brändistään. Panimon tiloissa järjestetään opastettuja panimokierroksia ja maisteluita. Tiloista löytyy myös kokoustilat sekä sauna, joka on todellinen suomalainen taidonnäyte.

Sen materiaaleina on käytetty Tulikiven vuolukiveä ja kelohonkaa ja lauteille mahtuu kerralla istumaan kolmetoista henkeä. Pitkien, viipyilevien löylyjen ja puun tuoksun ympäröimänä on helppo unohtaa olevansa keskellä kaupunkia. Kierrokseen voi sisällyttää myös ruokailun pitkän, 20 henkeä kattavan pöydän ääressä. Yritys on aloittanut myös kahvin valmistuksen.

Toimintaa johtavat Jesse Parkkali ja Teija Lublinkhof, joka on erittäin arvostettu nimi maailmanlaajuisessa kahviskenessä. Teija on paahtanut kahvia omassa paahtimossaan Sambiassa jo yli 10 vuotta ja hän toimii kansainvälisten kilpailujen tuomarina. Tänä vuonna hän toimi jopa Barista MM-kilpailujen finaalin päätuomarina.

Hän edustaa Afrikan kahvintuottajia ja valitsee raakakahvin. Paahtimolaitteisto saapuu Bellanrantaan maaliskuussa, jonka jälkeen kahvinmaistelu- ja paahtimokierroksetkin käynnistyvät.

RPS Brewing Oy
Siikaranta 3 B, KUOPIO, info@rpsbrewing.fi 
www.rpsbrewing.fi

HUOLTOA JA HEVOSVOIMIA

Kuopioon vuonna 1998 perustettu Konesolmu Oy tunnetaan parhaiten laadukkaista veneistään sekä hyvästä huolto- ja jälkimarkkinoiden palveluistaan. Asiakkaita autetaan pitkin laitteen koko elinkaarta. Yrityksellä on edustuksessa neljä eri venebrändiä.

Uusimpana tuotteena on alumiininen Falcon-venemallisto, joka on saanut yleisöltä ja medialta erittäin hyvän vastaanoton. Uutuutena on myös Lynxiltä uusi moottorikelkkamallisto, jota kelkkailijat jo malttamattomana odottavat pääsevänsä kokeilemaan lumella.

Yrityksellä on asiakkaita laidasta laitaan aina yksityisistä henkilöasiakkaista yrityksiin, kuntiin sekä maa- ja metsätalouden ammattilaisiin. Myynnissä on paljon vapaa-ajan koneistoa, mutta myös ammattikalustoa muun muassa urakoitsijoiden tarpeisiin. Kallaveden rannalla sijaitsevalle liikkeelle pääsee halutessaan kesäisin järven yli veneellä tai talvella moottorikelkalla. Kaikille mönkijöille, kaksipyöräisille, veneille ja muille kulkuvälineille on mahdollista järjestää koeajot.

Konesolmu Oy
Siikaranta 4, Kuopio, puh. 017 363 1511
www.konesolmu.fi

SAVOLAISTA ASEKAUPPAA

Armoria on asealan erikoisliike, joka on toiminut Kuopiossa jo toistakymmentä vuotta. Alkusyksyllä kauppa aloitti toimintansa uusissa liiketiloissa Bellanrannan elämyskeskuksessa, josta löytyy entistä isomman ja viihtyisämmän myymälän lisäksi reilusti parkkitilaa.

Yrityksen palveluihin ja tuotevalikoimaan kuuluvat muun muassa aseet ja tarvikkeet metsästykseen ja urheiluammuntaan, voimankäyttövälineet ja suojavarusteet turvallisuusalalle ja viranomaiskäyttöön, varusteet kamppailulajeihin sekä asesepän palvelut.

LISÄKSI YRITYS tarjoaa ampumakoulutusta ja harjoitusmahdollisuuksia sekä erityisesti kesäaikaan ryhmille järjestettäviä elämysammuntoja Kuopion lähialueella sijaitsevalla ampumaradalla. Elämysammunnat ovat suosittuja etenkin synttäreillä, polttareilla ja TYKY-päivinä.

Armoria
Siikaranta 9 B, 70620 Kuopio, puh. 020 729 9852
ma–pe 10–17, la 10–14, kuopio@armoria.fi
www.armoria.fi

HYVÄN FIILIKSEN URHEILUA

Bellanrannassa toimiva urheiluliikuntakeskus SAWO on valmentanut urheilijoita vuodesta 2016 lähtien. Maria Kumlinin, Risto Savolaisen ja Mikael Kumlanderin yhteisyritys perustettiin ajatuksesta luoda matalan kynnyksen liikuntapaikka, jossa urheilijoita ohjataan ammattitaitoisten valmentajien johdolla, hyvällä fiiliksellä ja ihmisläheisesti.

Yritys valmentaa kaiken kuntoisia ja ikäisiä ihmisiä, aina aloittelijoista kilpaurheilijoihin, joilla on halu kehittyä voimannostossa, painonnostossa sekä CrossFitissä.

Kaikki yrityksen palvelut liittyvät valmennettaviin lajeihin. Asiakkaina käy paljon aloittelijoita, jotka ovat saaneet nopeasti kipinän liikuntaan sekä halun päästä mukaan reippaaseen yhteisöön.

Yrityksen 600 neliön tiloihin kuuluvat CrossFit Svartbox, paino- ja voimannostosali, ryhmä- ja luentotila, saunat sekä lapsiparkki, jotka ovat SAWOn jäsenten vapaassa käytössä. Kurssit ja jäsenyydet ovat ostettavissa yrityksen verkkokaupasta.

SAWO
Siikaranta 9 A, 70620 KUOPIO
sawo@voimaonvoimaa.fi 
www.voimaonvoimaa.fi

VAUHDIN HURMAA

Kilpavietti ja moottoriurheilu ovat täydellinen parivaljakko. Lokakuussa avattu Motorsport Kuopio on monipuolinen viihdekeskus, joka tarjoaa Bellanrannassa moottoriurheiluviihdettä aina eKarting-kilpureista ajosimulaattoreihin.

Viihdekeskus tarjoaa ensisijaisesti moottoriajoviihdettä niin yksityisille kuin myös suuremmillekin seurueille. eKarting-autoilla pääsee ajelemaan myös jonottamalla ilman ajanvaraustakin

‒ silloin kun tila ei ole varattu. Ajosimulaattorit tarjoavat puolestaan hyvin todentuntuisen ajoelämyksen liikkuvan istumen ja virtuaalitodellisuuslasien avulla. Penkkejä löytyy yhteensä kuusi kappaletta, joten virtuaalista kilpaa pääsee ajelemaan myös ystäviä vastaan.

Videotykit, valkokankaat, muunneltavissa olevat tilat ja erilaiset pelit toimivat monipuolisesti niin  kokoustamistarpeissa sekä viihdekäytössä. Tarjolla on myös sauna- sekä ruokailumahdollisuudet.

Motorsport Kuopio
puh. 044 244 7477
info@motorsportkuopio.fi
www.motorsportkuopio.fi

kuopio
Siikaranta
Bellaranta
hyvinvointi
Sawo
bella-veneet
Motosport Kuopio
Armoria
R.P.S Brewing
huippu center
Konesolmu
Oheisharjoittelukeskus

Saatat tykätä myös näistä jutuista

Lähetä juttuvinkki tai kuva