Apua tuki- ja
liikuntaelin-
sairauksiin

Teksti Digimag/Sirpa Korhonen Kuvat Kansanlääkintäseura ry/Päiviö Vertanen
Kehon virheasennoilla on huomattavia vaikutuksia hyvinvointiin. Virheasentojen korjaaminen kannattaa aloittaa kalevalaisella jäsenkorjauksella.

Kalevalaisen jäsenkorjauksen keskiössä on kokonaisvaltainen näkemys ihmiskehon toiminnasta, sen tasapainosta ja heijasteista. Kalevalainen jäsenkorjaus on pehmytkudoskäsittelyä, eli mobilisaatiohoitoa, jossa tasapainotetaan koko tukirakenteen kineettiset ketjut aina jalkapohjasta päälakeen saakka. 

Terveydenhoidossa jää usein  huomioimatta pehmytkudosten aiheuttamat ongelmat. Kudosten kireys aiheuttaa niveleen virheasennon, mikä näkyy kuvantamisessa niveleen kohdistuvana muutoksena ja ilmenee potilaalla kivun tunteena. Terveydenhoidossa hoitotoimenpide keskittyy syntyneisiin ongelmiin. Ongelmiin, jotka olisivat olleet hoidettavissa jo aiemmin ymmärrettäessä pehmytkudosten merkitys ja niihin liittyvät muutokset kehossa.

– Kalevalaisella jäsenkorjauksella saadaan keho tasapainotettua ja toimimaan oikein. Jos pehmytkudokset ovat toisissaan kiinni, ne estävät kudosten ja myös hermoratojen liikettä toistensa suhteen, mikä taas aiheuttaa kivun tuntemuksen. Kun keho on tasapainossa, kalvorakenne on avattu ja hermorata on vapautunut luonnolliseen tilaansa, myös kipu poistuu, kertoo Kansalääkintäseura ry:n puheenjohtaja Päiviö Vertanen

NYKYÄÄN TERVEYDENHOITO on keskittynyt hoitamaan kipukohtaa ilman, että oireen alkuperäistä syytä selvitetään. Esimerkkinä voidaan pitää nykyaikaisen kuvantamisen antamaa tietoa ihmiskehon luisista rakenteista, jossa pehmytkudosmuutokset eivät näy ja joka johtaa nikamien muutoksiin keskittyviin toimenpiteisiin. Tällöin pehmytkudoksen tärkeä rooli näissä nikamamuutoksissa jää taka-alalle.

– Tarvitaan tällaista perinteeseen pohjautuvaa kehon kokonaisvaltaista näkemystä, jota Kalevalainen kansaparannussäätiö, Perinnehoitojen neuvottelukunta ja Kansanlääkintäseura ry ovat lähteneet edistämään. Pyrimme nostamaan esille pehmytkudosten merkityksen toiminnallisissa rakenteissa ja saamaan tähän liittyvä osaaminen mukaan terveydenhoidon kenttään, Vertanen lisää.

Kalevalaisen jäsenkorjauksen ansiosta voi parhaimmillaan välttyä kirurgisilta toimenpiteiltä tai ainakin nopeuttaa kuntoutumista kirurgisesta toimenpiteestä tuki- ja liikuntaelintoimenpiteissä. Tärkeintä on ensin selvittää kivun alkuperäinen syy, jotta sen aiheuttavaa tekijää voidaan hoitaa oikein.

KANSANLÄÄKINTÄSEURA RY on perustettu vuonna 1986 edistämään kansalaisten tuki- ja liikuntaelinongelmien hoitoa tutkimusten, koulutuksen ja tiedottamisen kautta. Seuraan kuuluu noin 1500 jäsentä ympäri Suomen. Seura järjestää myös koulutusta monimuotokoulutuksena.

– Nyt ollaan keskitytty kolmivuotisen koulutuksien kautta siirtämään osaamista uusille osaajille. Koulutukseen hakijoista yli puolella on omakohtainen kokemus tuki- ja liikuntaelinsairauksista, ja he ovat itse saaneet avun kalevalaisesta jäsenkorjauksesta. Sitä kautta on tullut halu oppia ja lähteä sitten auttamaan myös muita tällä osaamisella. Yli puolet on koululääketieteen ammattilaisia, jotka täydentävät osaamistaan. Osaajia on yli 600 eri puolella Suomea. Tiedot löytyvät julkisesta rekisteristä nettisivuilta osoitteesta www.kansanlaakintaseura.fi, kertoo Vertanen. 

Kansanlääkintäseura Ry
Löydä lähin osaajasi osoitteesta:
www.kansanlaakintaseura.fi
www.fb.com/Kansanlääkintäseura-Ry-355459521138871

kansanlääkintä
kalevalainen
jäsenkorjaus
virheasento
hieronta

Muita saman alan yrityksiä

Saatat tykätä myös näistä jutuista

Lähetä juttuvinkki tai kuva