Apua
niska-
hartiaseudun
kipuihin

TEKSTI Digimag/Sisko korhonen kuvat ergorest
Lähes kaikki työikäiset kärsivät niska-hartiaseudun kivut, sillä ne ovat toiseksi tavallisin kipuongelma alaselkäkivun jälkeen. Ongelma on myös yleinen syy sairauspoissaoloihin.

Moderni toimistotyö edellyttää yläruumiin jatkuvaa kannattelua ja lihasjännitystä. Se kuluttaa energiaa, häiritsee verenkiertoa sekä aiheuttaa monia kroonisia, sairauspoissaoloihin johtavia vaivoja. Huonosta työ-ergonomiasta johtuvat tuki- ja liikuntaelinten vaivat ovat tavallisimpia työperäisiä vammoja toimistotyössä.

SIILINJÄRVELÄINEN ERGOREST OY on maailman johtava kyynärvarsitukien valmistaja ja kehittäjä, jonka kaikki tuotteet ovat tutkitusti tehokkaita. Yritys pyrkii auttamaan työntekijöitä jaksamaan ja ehkäisemään työstä aiheutuvia vakavia terveysongelmia. Yrityksen kyynärvarsituet on suunniteltu tukemaan käsiä ja ohjaamaan koko kehoa parempaan työasentoon, mikä ehkäisee näin myös alaselän kuormitusta. Kyynärvarsitukien avulla työntekijöiden niska- ja hartiakivuista johtuvia sairauspoissaoloja voidaan vähentää jopa 50 %, mikä lisää työtehoa ja edistää työntekijöiden hyvinvointia. Ergonominen työasento on erityisen tärkeä käsiä, niskaa ja selkää kuormittavassa toimisto- ja näyttöpäätetyössä. Se myös auttaa keskittymään työhön ja pitää mielen virkeänä.

Kyynärvarsitukien käyttö ennaltaehkäisee rannekanavaoireyhtymää ja jännetuppitulehdusta sekä tenniskyynärpään ja muiden kyynärpäävaivojen syntymistä, jotka kaikki ovat toimistotyössä yleisiä rasitusvaivoja. Ergorest rentouttaa olkapäitä ja ehkäisee lihasjännityksestä tai liikerasituksesta aiheutuvia vaivoja. Se myös vähentää niskaan kohdistuvaa rasitusta ja lihasjännityksestä aiheutuvia niskavaivoja.

Vuonna 1978 perustettu Ergorest on perheyritys, jonka toiminta käynnistyi Seppo Höltän keksiessä ensimmäisen kyynärvarsituen. Vuonna 1988 markkinoille tulleen tuen muotoili Sepon tuttava ja lapsuudenystävä, tunnettu teollinen muotoilija, Yrjö Wiherheimo. Sittemmin kansainvälistynyttä yritystä pyörittävät nyt Sepon lapset, Anne ja Jarmo Hölttä.

EKOLOGISUUS JA kestävä kehitys kuuluvat keskeisesti yrityksen arvoihin. Jatkuvana tavoitteena on vähentää ympäristövaikutusta sekä hyödyntää raaka-aineita ja energiaa tehokkaasti. Myös käytetyt materiaalit ovat mahdollisimman ympäristöystävällisiä, ja työntekijät huomioivat ympäristön omassa toiminnassaan.

Ergorest-tuotteiden mallit on suunniteltu vastaamaan eri alojen tarpeisiin kuten toimistotyön, tarkkuutta vaativaan laboratoriotyöhön ja teollisuustyöhön. Paras tasapaino saavutetaan yleensä, kun tuki on molemmilla käsillä, ei pelkästään ”hiirikädellä”. Parhaan tehon tuet antavat, kun ne on asennettu oikein ja oikeaan työasentoon kiinnitetään huomiota. Kuopion alueella Ergorest-tuotteiden jälleenmyyjinä toimivat  muun muassa Marski Data ja Stigel.

Ergorest Oy
Yrittäjäntie 17, Siilinjärvi
p. 020 740 1470
www.ergorest.fi

 

Ergorest
työergonomia
terveys
työhyvinvointi

Saatat tykätä myös näistä jutuista

Lähetä juttuvinkki tai kuva