Anna lahjaksi hyvää

Teksti: NMT Media Kuvat: SPR/Hanna linnikko, Pelastusarmeija
Mitä jos antaisit tänä jouluna lahjan aidosti tarvitsevalle? Kokosimme muutaman tahon, joiden kautta apu päätyy varmasti oikeaan osoitteeseen.
Hyväntekeväisyyslahja

MITÄ ANTAA LAHJAKSI hänelle, jolla on jo kaikkea? Hyväntekeväisyyteen lahjoitetut eurot tuottavat hyvää mieltä lahjanantajalle, sen saajalle ja konkreettista apua kohteesta riippuen vielä laajemmalle. Hyväntekeväisyyslahjoissa on monia vaihtoehtoja. Kohteita voivat olla esimerkiksi: 

  • Kehitysmaiden avustuskohteet
  • Hädänalaisten tai sairaiden lasten ja nuorten auttaminen 
  • Luonnonsuojelu ja uhanalaisten eläimien auttaminen 
  • Tieteen tai taiteen tukeminen 
  • Harrastusjärjestöjen tukeminen 

Tutustu näihin: 
www.worldvision.fi 
www.toisenlainenlahja.fi 
www.lahjoitus.org

HOPE - YHDESSÄ JA YHTEISESTI RY auttaa vapaaehtoisvoimin alueen vähävaraisia ja kriisin kokeneita lapsiperheitä. Toimintaa voi tukea tavaralahjoituksilla (toimipiste Petosella, Jalkasenkatu 7) tai rahalahjoituksilla. Lisäksi yhdistys mahdollistaa elämyksiä ja harrastustoimintaa yhdessä yhteistyökumppaneiden kanssa. Hope Kuopion joululahjakeräys alle 18-vuotiaille lapsille ja nuorille on avoinna Salacavalassa 11.12. asti.  
www.hopeyhdistys.fi

HYVÄ JOULUMIELI on Mannerheimin Lastensuojeluliiton ja Suomen Punainen Ristin järjestämä keräys, jonka avulla hankitaan vähävaraisille lapsiperheille ruokalahjakortteja joulupöytiin. 20. juhlavuottaan viettävän keräyksen tavoitteena on jakaa 70 euron lahjakortteja 30 000 perheelle. Apua tarvitsevat perheet etsitään yhteistyössä paikallisen neuvolan, sosiaalitoimiston tai seurakunnan kanssa.
www.hyvajoulumieli.fi

LASTENKLINIKOIDEN KUMMIT tukee Suomen viittä yliopistollista lastenklinikkaa, kehitys- ja tutkimustyötä sekä parantaa potilaiden viihtyvyyttä sairaala-aikana. Kummien Joulu -kirkkokonsertti järjestetään Kuopion Tuomiokirkossa tiistaina 13. joulukuuta, ja siinä esiintyvät Laura Voutilainen, Tommi Soidinmäki, Jore Marjaranta sekä lapsikuoro. Konsertin juontaa Anna-Liisa Tilus ja tapahtumalla tuetaan potilaiden viihtyvyyttä Kuopion lastenklinikalla. Hyväntekeväisyysjärjestön toimintaa voi tukea lisäksi esimerkiksi verkkolahjoituksilla ja joulukorteilla.
www.kummit.fi

NAISTEN PANKKI tukee kehitysmaiden naisten toimeentuloa ja yrittäjyyttä kestävän kehityksen periaatteella. Suomalaisen vapaaehtoisyhteisön varoja hallinnoi Kirkon Ulkomaanapu. Osallistua voi esimerkiksi lahjoittamalla Naisten Joulupankkiin, ostamalla Toisenlaisen Lahjan tai ryhtymällä kuukausilahjoittajaksi. Kuopiossa Naisten Pankin toimintaa voi tukea myös 9.12. Kaupungintalon joulukonsertissa ja Kauppakeskus Minnan paketointipisteellä.
www.naistenpankki.fi

JOULUPUU on Nuorkauppakamareiden järjestämä keräys, johon voi osallistua ostamalla joululahjan alle 16-vuotiaalle lapselle, jonka kaupungin sosiaalitoimi jakaa vähävaraisille lapsiperheille. Kuopiossa keräys toteutetaan 11.12. asti K-Citymarketeissa, Lelukauppa Partasella, Pohjois-Savon Osuuspankissa, Technopoliksella ja Nilsiän Artomarketissa.
www.jckuopio.fi

PAPPATUNTURIHARRASTAJAT ovat toimineet vuosia aktiivisesti sotaveteraanien ja kehitysvammaisten hyväksi. Halvatun Papat vierailevat tänä jouluna jo yhdeksännen kerran KYSillä lasten akuutilla ja aikuisten syöpäosastolla 8.12.2016. Mopedistit viihdyttävät lapsia ja akuisia letkeällä musiikilla, ja vievät osastoille pieniä joulutervehdyksiä ja rahalahjoituksia.
www.halavatunpapat.com

PELASTAKAA LAPSET RY tukee erityisesti vaikeissa oloissa eläviä lapsia ja pyrkii edistämään lapsen oikeuksien toteutumista Suomessa ja maailmalla. Kotimaan vähävaraisten perheiden lapsia voi auttaa osallistumalla joulukeräykseen, hankkimalla toivekaupan aineettoman lahjan, tekemällä verkkolahjoituksen tai lähettämällä yhdistyksen joulukortteja. Joululahjoitusten turvin maksetaan esimerkiksi lasten harrastusmaksuja sekä hankitaan nuorille oppikirjoja lukio- tai ammattiopintojen ajalle. 
www.pelastakaalapset.fi

PELASTUSARMEIJAN JOULUPADAT palaavat jälleen kaupunkikuvaan 16.-23. joulukuuta. Perinteisten patojen tuotolla autetaan Suomessa asuvia vähävaraisia lapsiperheitä, yksinäisiä vanhuksia ja syrjäytymisvaarassa olevia nuoria. Lahjoituksen voi tehdä myös internetissä.
www.joulupata.fi

SAIRAALAKLOVNIT RY on yhdistys, jonka kouluttamat artistit kiertävät viikoittain KYSin lastenosastoilla viihdyttäen ja ilahduttaen pieniä potilaita ja heidän perheitään. Työskentely tapahtuu aina lapsen ehdoilla ja yhteistyössä henkilökunnan kanssa. Toiminta rahoitetaan kokonaan avustuksilla ja lahjoituksilla, ja klovnitohtoreita voi tukea tekemällä suoralahjoituksen netissä.
www.sairaalaklovnit.fi

VERENLUOVUTUS Punaisen Ristin veripalvelussa on helppo ja nopea tapa, jolla voi pelastaa toisen ihmisen hengen. Suomessa tarvitaan joka arkipäivä lähes tuhat verenluovutusta, sillä verestä tehtäviä valmisteita ja lääkkeitä tarvitaan muun muassa leikkaus- ja syöpäpotilaille, onnettomuuksien uhreille ja keskosille.
www.veripalvelu.fi

 

Saatat tykätä myös näistä jutuista

Lähetä juttuvinkki tai kuva