Suomalaisittain maukasta

Teksti: Digimag/Teemu Viemerö Kuvat: Vesileppis
Kylpylähotellin joulumenu on yhdistelmä perinteisiä jouluruokia ja uusia makuyhdistelmiä.

Nauti helposta hotellilomasta ja sen antimista

Joulu on monille koti- ja perhejuhla, joka rakennetaan yhdessä. Joulu on näin ollen monella tapaa hyvin hektistä aikaa. Monet ovatkin vaihtelun virkistykseksi valinneet rennon ja kiireettömän lomailun kylpylähotelleissa. Sport & Spa Hotel Vesileppis on yksi hyvin suosituista, ja se kutsuu vuosittain luokseen useat sadat ihmiset rentoutumaan ja nauttimaan joulun antimista. Vesileppiksen keittiömestari Henna Vainio-Roodt on tuonut jouluista makumaailmaa hotellin asiakkaille jo seitsemättä vuotta.
– Joulumenumme tulee olemaan yhdistelmä perinteisiä jouluruokia ja myös uuttakin. Yleensä ihmiset kaipaavat hyvin perinteisiä jouluruokia, kuten porkkana- ja lanttulaatikoita sekä karjalanpaistia. Alkuruokapöydässä tarjoilemme erilaisia kaloja. Pöydästä löytyy niin lohta, silliä, silakkaa kuin haukeakin jossain muodossa, Vainio-Roodt kertoo.

Joulu on yksi vilkkaimmista sesongeistamme, joka täyttää meidän liki 300-paikkaisen ravintolamme neljä kertaa vuorokaudessa. Joulu näkyy päivällisen ohessa myös aamupalalla, lounaalla ja iltapalalla, jolloin tarjoilemme muun muassa riisipuuroa, erilaisia leivonnaisia, joululeipää sekä kalaa. Joulun juhlinta alkaa jo pikkujouluista, joten joulua vietellään hotellissamme parin kuukauden ajan. Hotellijoulu on vaivaton tapa viettää joulua – pedatut pedit ja valmis ruoka houkuttelevat paljon asiakkaita rennon joulun viettoon, Vainio-Roodt jatkaa ja antaa maukkaita reseptejä kaikille kotikokeille.

Sport & Spa Hotel Vesileppis
Vokkolantie 1, Leppävirta
Puh. 029 170 0170
sales@vesileppis.fi
www.vesileppsi.fi

 

Karjalanpaisti

1 kg karjalanpaistilihaa
4 kpl sipulia lohkoina
mustapippuria
suolaa
laakerinlehtiä
11/2 l vettä

1 Nosta lihat huoneenlämpöön tunti ennen kypsennystä. Ruskista lihat kuumalla pannulla. Lämmitä uuni 120-asteiseksi. 
2 Siirrä lihat pataan ja lisää niiden kaveriksi sipulilohkot, mustapippurit, suola ja sen verran vettä, että lihat juuri ja juuri peittyvät. Peitä pata kannella ja anna karjalanpaistin muhia uunissa 3–6 tuntia. 
3 Mitä kauemmin liha hautuu, sen mureampaa ja maukkaampaa se on. Voit pitää pataa uunissa myös yön yli (7−10 tuntia), silloin sopiva uunin lämpötila on 80 astetta. Tarjoa karjalanpaisti keitettyjen perunoiden ja joululaatikoiden kera. 

 

Piparkakkutiramisu

6 kpl piparkakkuja
1/2 dl kahvia
1 rkl marjalikööriä
1 dl kuohukermaa
2 rkl maustamatonta tuorejuustoa
2 rkl puolukoita tai karpaloita
sokeria, vaniljasokeria

1 Kostuta piparkakut kahvilla ja liköörillä. Vatkaa kerma vaahdoksi, sekoita tuorejuusto, sokerit ja marjat ja lisää kermavaahtoon. 
2 Kokoa annosmaljoihin kerroksittain. Koristele piparkakkumuruilla ja marjoilla.        

joulu
vesileppis
Karjalanpaisti
Piparkakkutiramisu

Saatat tykätä myös näistä jutuista

Lähetä juttuvinkki tai kuva