Viisi tapaa nauttia

kylpylä-

lomasta

Teksti: NMT Arkisto Kuvat: Kylpyläpaikat
Rentoutumismahdollisuudet ovat monipuoliset Kuopion alueen kylpylöissä. Hemmotteluhoitoja löytyy päästä varpaisiin, unohtamatta kattavia liikuntamahdollisuuksia ja perheen pienimpiä.

Rentouttavat vartalohoidot

Kuopion kylpylöiden hieronta- ja vartalohoitotarjonta on kattava.  Kuumakivihieronta laukaisee lihasjännityksiä ja rentouttaa koko kehoa, kun taas intialainen päähieronta on tehokas apu stressiin ja migreeniin. Kuntoilijoille hyvä hierontavaihtoehto on urheiluhieronta. Lisäksi Rauhalahdesta ja Tahko Spasta löytyy ihoa rauhoittavaa ja pehmentävää suklaahierontaa. Kunnonpaikassa erikoisuutena on niin sanottu muikkuhieronta, jossa savi toimii lämpöä antavana elementtinä. Vesileppiksen kiinteyttävä vartalonhoito keskittyy kehon ongelma-alueille. 

 

Hyvinvointia liikkumalla

Moni kylpylä mahdollistaa kuntoilun sekä ulkona luontomaisemissa että sisällä kuntosalien muodossa. Ennen tai jälkeen kuntosalia voi olla mukavaa käydä allasosaston puolella kuntouimassa. Kuopion alueen kaikista kylpylöistä löytää kuntouintialtaan niille, jotka haluavat pitää kunnostaan huolta lomallakin. Monipuolisimmat liikuntamahdollisuudet löytyvät Vesileppiksen, Tahkon ja Rauhalahden yhteydestä, joidenka lähialueilla on mahdollista harrastaa lenkkeilyn lisäksi muun muassa hiihtoa ja keilausta. Kunnonpaikan pihalla ja Tahkon aktiviteettipuistossa on kaikille avoin frisbeegolf-rata.

 

Hemmottelua jaloille

Kunnonpaikassa on mahdollista saada jaloilleen perinteistä jalkojenhoitoa sekä jalan biomekaanisen perustutkimushoidon, johon kuuluu myös kävelyn analyysi sekä jatkohoitosuunnitelma.  Kylpylähotelli Rauhalahden Spa-tarjonnasta löytyy muun muassa virkistävä jalkakylpy perinteisen jalkahoidon rinnalle. Myös pedikyyrejä ja pikamanikyyrejä on mahdollista saada paikan päältä.  Tahko Spassa on rentouttavan ja perinteisen jalkahoidon lisäksi Extra Relax –erikoisjalkakylpyjä. Vesileppiksessä Leppävirralla jaloille tarjoillaan muun muassa hemmotteluhoitoa, joka sisältää kuorinnan ja kylvyn lisäksi jalkojen hieronnan ja naamion. 

Kauniit kasvot

Kasvohoidot ovat aina olleet hyvin suosittuja. Erilaiset ihonpuhdistukset ja -kuorinnat kuuluvat kylpylöiden perustarjontaan. Kasvohoitoja on tarjolla myös miehille. Rauhalahden Peel-Off levänaamiohoito sisältää erikoisnaamion ihotyypin mukaan erilaisiin tarpeisiin. Tahko Spassa saatavilla on muun muassa luxus-kasvohoito, joka sisältää lisäksi ripsien ja kulmien kestovärjäyksen. Harmonia-kasvohoito Kunnonpaikassa sisältää hoidon lisäksi lämminkivihieronnan ja naamion. Säihkettä elämään saa myös Gold Mask -hoidolla. Vesileppik-
sen täydellisessä kasvohoidossa saa kuorinnan ja puhdistuksen lisäksi hieronnan ja naamion.  

 

Elämyksiä lapsille

Perheen nuorimmille riittää riemua kylpylöissä. Lastenaltaat vesileluineen sekä vesiliukumäet takaavat lasten viihtyvyyden. Rauhalahden kylpylän hoitopuolelta voi lapselle ottaa pienen jalkakylvyn ja pienen käsihoidon. Nämä molemmat hoidot sisältävät kynsien leikkauksen ja halutessa lakkauksen sekä kevyen hieronnan. Tahko Spassa lapsille tarjotaan pienten varpaiden sipsutteluhoitoa, joka sisältää kynsikoristelut ja jalkojen hieronnan. Elämyksen syventää myös Wibit -seikkailurata, jossa voi liukua, kiipeillä ja kisailla.  

 

LÄHIALUEIDEN KYLPYLÄT

 

Rauhalahti, Katiskaniementie 8, Kuopio,
Kuopion keskustasta 5 km, erikoistuotteet: turvehoito, hunajasauna

Kunnonpaikka, Jokiharjuntie 3, Vuorela,
välimatka Kuopiosta: 10 km, erikoistuotteet: muikkuhieronta, yrttikylvyt

Fontanella, Kuiluntie 2, Siilinjärvi,
välimatka Kuopiosta: 22 km, erikoistuotteet: kirkasvalohoitopisteet, infrapunasauna

Vesileppis, Vokkolantie1, Leppävirta,
välimatka Kuopiosta: 54 km, erikoistuotteet: kallioon louhittu hiihtoareena

TahkoSpa, Keitaankatu1, Nilsiä,
välimatka Kuopiosta: 66 km, erikoistuotteet: Kleopatran hunaja-maito vartalonaamio, jalokivihoito keholle

Kuntoranta, Kuntorannantie 14, Varkaus,
välimatka Kuopiosta: 76 km, erikoistuotteet: kiinalaiset terapiahoidot

Runni, Runnintie 407, Iisalmi,
välimatka Kuopiosta: 110 km, erikoistuotteet: japanilainen jalkahieronta, hermoratahieronta

Peurunka, Peurungantie 85, Laukaa,
välimatka Kuopiosta: 143 km, erikoistuotteet: energisoiva kahvihoito, Hot Stone-hieronta

Saatat tykätä myös näistä jutuista

Lähetä juttuvinkki tai kuva