Haaveissa oma mökki

TEKSTI nmt/heta jyrälä KUVA shutterstock
Suomalaiset ovat mökkikansaa. Noin viidesosa suomalaisista haaveilee ostavansa tai rakentavansa oman vapaa-ajan asunnon tulevaisuudessa. Kevätaurinko lämmittää myös mökkikauppaa.

Mukavuudenhalu näkyy mökkikaupassa. Tällä hetkellä mökeiltä kaivataan mahdollisuutta ympärivuotiseen käyttöön sekä samoja perusmukavuuksia mitä kotoakin löytyy. Luksusta haetaan, sillä suurin osa suomalaisista lähtee mökille yhä rentoutumaan ja irrottautumaan arjesta.

Sähköistetty mökki on vähimmäisvaatimus, mutta viemäröintiä ja sisävessaa ei yleensä ole.

Haaveiden loma-asunto sijaitsee suuren järven etelärannalla. Piha-alueen halutaan olevan helppohoitoinen ja turvallinen. Varsinkin lapsiperheille ranta on tärkeä ja turvallinen ympäristö on avainasemassa.

Kuopiolaisten keskimääräinen mökkimatka on noin kolme varttia, ja mökki saa sijaita korkeintaan sadan kilometrin päässä. Tyypillinen mökinostaja on noin 40–50-vuotias pariskunta.

Nuoremmat hankkivat ennemmin lomaosakkeita esimerkiksi hiihtokeskuksista, jossa kaikki aktiviteetit ovat lähellä. Myös toimiva nettiyhteys on tärkeä.

Mökkiostoksilla kannattaa aluksi miettiä mihin tarpeeseen asunnon haluaa. Omaa mökkeilyintoa voi myös testata kesän tai parin ajan esimerkiksi vuokramökillä, jolloin selviää, kuinka usein mökillä tulee käytyä ja millaisia aikoja. Vertaile vapaa-ajan asuntoja ja vieraile kiinnostavassa kohteessa useamman kerran. Näin vierailupäivälle sattunut sadekeli tai upea auringonpaiste ei anna mökistä väärää kuvaa.

Mökki
mökkeily
Kuopiolaiset
Mökkikansa
Mökin
Osto

Saatat tykätä myös näistä jutuista

Lähetä juttuvinkki tai kuva