Voss:

Golf-tähden

kotikentät

Teksti: Rieti Jauhiainen Kuva: Jouni Parkkali
Marika Voss on golf-ammattilainen, joka matkustaa paljon työnsä puolesta. Juurille on senkin vuoksi aina hienoa palata. Savo ei lähde naisesta, vaikka nainen lähtisi Savosta.

Marikan golfura alkoi Tarina Golfissa viitisentoista vuotta sitten vanhempien jalanjäljissä. Alkutaival oli tasapainottelua golfin ja lentopallon välillä jopa juniorimaajoukkueissa asti, mutta urheilulukion päätyttyä kaikki energia suuntautui golfiin. Naisten maajoukkueeseen hän on kuulunut syksystä 2010 asti.

- Vanha Tarinan kenttä on edelleen suosikkini ja varsinkin kolme viimeistä väylää ovat yhä haastavia. Tahkon kenttä on myös hyvin tuttu ja alueella on hienot puitteet ammattimaiseenkin harjoitteluun.

Maajoukkueen mukana vietetyt vuodet ovat tuoneet paljon kokemusta ja opettaneet niin lajista kuin urheilijasta itsestäänkin. Golftaitojen lisäksi on tärkeää olla tietoinen, mitä Euroopan huipulla pärjäämiseksi tarvitaan. Kaukana ei enää olla.

- Vahvuuksiani ovat tarkka rautapeli ja positiivinen asenne. Periksi ei anneta.

Marika muutti Kuopiosta journalismin opintojen perässä Helsinkiin kaksi vuotta sitten. Opinnot jäivät kuitenkin jäihin ja golf on nyt vain se juttu.

- Nautin kovasti tekemisestä. Vapaa-aikaa vietän kavereiden kanssa, mutta heilläkin on joku yhteys golfiin.

KUKA HÄN ON?

Kuka?

Marika Voss.

Syntynyt?

10.2.1989.

Kotiseura?

Tarina Golf.

Valmentaja?

PGA Pro Janne Eskola.

Pelaa

Ladies European Tourilla.

Kesän alussa kiireinen ammattiurheilijakin ehtii hengähtämään kotikonnuillaan.

- Kuopiolaisena sydäntäni lähellä on vesistö ja varsinkin Kuopion satama, jonne vien vierailijatkin. Risteilyt Kallavedellä ovat ehdoton juttu ja kyllähän tuo torikin ihan kiva on.

Vuosittainen kesälomaperinne on viettää rentouttavaa aikaa myös Tahkolla. Enempiin uteluihin Marika vastaa naurahtaen.

- Voihan siellä tehdä muutakin, kuin vain golfata.

golf
ammattilainen

Saatat tykätä myös näistä jutuista

Lähetä juttuvinkki tai kuva