Timosen Kuopio

Teksti ja kuva: Rieti Jauhiainen
Kysyimme tunnetuilta kuopiolaislähtöisiltä vaikuttajilta, millaisia muistoja Kuopioon liittyy ja millainen merkitys kaupungilla on heidän elämässään nyt. Tässä Kimmo Timosen mietteitä.

"Alkuaskeleeni otin Puijonlaaksossa, mutta ekaluokan kävin jo Haapaniemen koulussa ja asuimme Presidentinkadulla loppuajan, jonka Kuopiossa vietin. Kesät menivät urheilun parissa ja paljon mummin ja ukin mökeillä. Vänärin uimarannat ja hyppytornit tulivat todellakin tutuiksi kesäisin ja Kuopionlahden ulkojää sitten talvella.

Pelasin sekä jalkapalloa että jääkiekkoa vielä 17 -vuotiaaksi asti. Kopareissa ja myöhemmin Elossa pelasin kesäisin ja Kalpassa tietenkin sitten talvisin. Kuopio on minulle tärkeä kotikaupunkina, mutta myös paikkana, jossa pääsen kesäisin rentoutumaan ja tietenkin näkemään perheenjäsenet, sukulaiset ja kaverit. Kuopiohan on varmasti yksi Suomen parhaimmista kesäkaupungeista!

Edelleen käytäntö on sama, kuin lähtiessäni maailmalle vuonna -98, eli tulemme juhannuksen maissa Kuopioon ja lähdemme elokuun lopulla takaisin toiseen kotiimme tänne Amerikkaan. Ennen tietenkin meni kaikki aamut treenatessa kautta varten, mutta nyt tulee olemaan ensimmäinen kesä, kun minun ei tarvitse rehkiä jääkiekon eteen. Viime kesä oli jo periaatteessa sellainen, mutta Stanley Cup -juhlien suunnittelun vuoksi tuntui, että kesä vähän livahti ohi kiireessä…
 

OLEN AINA OLLUT ylpeä kuopiolaisuudestani, enkä pelkää sanoa täällä maailmalla, että olen Kuopiosta kotoisin. Olen myös yrittänyt täällä Amerikan päässä mainostaa Kuopiota, että missä se sijaitsee - tai lähinnä ensin, että missä Suomi on, ja sitten, missä Kuopio on. Monelle amerikkalaiselle Suomi sijaitsee jossain Venäjän ja Ruotsin lähellä. Ruotsi siis tiedetään, mutta Suomea ei, eli kyllä meillä on vielä paljon tehtävää, että saadaan Suomi tutuksi maailmalla.

Tärpit: Kuopio
Tori ja Puijon torni
Kaikille vierailleni, jotka ovat tulleet yleensä Amerikasta, olen näyttänyt ravintoloidemme lisäksi Torin ja Puijon Tornin.
Kallavesi
Usein olen vienyt vieraani myös Kallavedelle veneilemään
Ravintola Albatrossi
..ja sitten yöelämään Albatrossiin - ovat muuten siitä paikasta aika ihmeissään!

Kime4kids -golfkisa vie alkukesästä jonkin verran aikaa, mutta sitä on ollut kiva järjestää Hämäläisen Mikan kanssa jo kuusi vuotta. On meillä siinä toki apumiehiäkin, mutta suurin homma jää meille kahdelle. Kun kisa on ohi, tulee todella hyvä olo ja mieli siitä, kuinka paljon ihmiset nauttivat kisaan tulosta, ja tietenkin eniten siitä, että saamme kerättyä ison potin rahaa lasten hyväksi. Nyt kun on ollut aikaa, olen houkutellut mukaan muutamia uusia julkkiksia. Toivotaan, että he pääsevät paikalle, mutta muutoin kisa jatkaa samaa rataa kuin ennenkin.

Yritän olla kesäisin ravintolahommissa enemmän mukana, koska pystyn itse olemaan paikalla. Meillä on kuitenkin niin hyviä ihmisiä töissä Mikan johdolla, että annan heidän hoitaa työnsä. Kaikki terassini jaksan vielä helposti yhdessä illassa kiertää – toki pitää muistaa ottaa välillä vettä, heh heh.

Kimmo Timonen, ravintoloitsija/Vararengasravintolat oy, Stanley Cup -voittaja

 

Kimmo Timonen
Stanley Cup
Vararengasravintolat

Saatat tykätä myös näistä jutuista

Lähetä juttuvinkki tai kuva