Teemu
Vesterinen

Minun Kuopioni

Teksti Digimag/Marlene Sanoukian Kuva Sampo Jaakkola
Vuosi sitten Kuopioon muuttanut stand up -koomikko ja radiossa ja televisiossa juontajana ja käsikirjoittajana toiminut Teemu Vesterinen nauttii kotikaupunkinsa leppoisasta ja välittömästä ilmapiiristä.

Olen kotoisin Saarijärveltä. Stand up -komiikasta innostuin jo lukiossa, kun esiinnyin koulun juhlissa, joissa tehtiin parodioita opettajista ja oppilaista. Savolaisiin puolestaan törmäsin ensimmäistä kertaa elämässäni armeijassa, jossa oli kuopiolaisia tyyppejä. Siitä jäi mieleeni positiivinen muistijälki, joka vaikutti siihen, että tulin Kuopioon ammattikorkeakouluun opiskelemaan.

Opiskelu ei kuitenkaan Kuopiossa maistunut, joten vajaan vuoden jälkeen muutin opiskelemaan Jyväskylään. Jyväskylässä sitten oivalsin, että stand up on se homma. Kuopiossa olin tutustunut Kuopion Komediafestivaalin festivaalijohtajana nykyisin toimivaan Juha Jylhäsalmeen, jonka kanssa järjestimme Kuopioon stand up -iltoja. Juha jäi minulle hyväksi kaveriksi, ja hänen innostamanaan kävin Kuopiossa vuosittain kymmenenkin kertaa vuodessa.

Neljä vuotta sitten tajusin, että haluan Helsingistä pois. Kuopio oli jäänyt väijymään päähäni, ja kun vielä tapasin kuopiolaisen naisen, se ratkaisi asian ja muutin tänne.

KUOPIOSSA TUNNEN oloni kotoisaksi, koska täällä on samanlaiset järvimaisemat kuin Saarijärvelläkin ja voin harrastaa maastopyöräilyä ja hiihtoa. Kuopiossa on kaikkea, mitä tarvitsee. Rännikaduista tykkään ihan hirveästi – monet kadut ja korttelit luovat kaupunkimaisuutta. Kuopion keskusta onkin todella tiivis. Luin jostakin, että 1990-luvulla Kuopio oli Suomen tiheimmin asuttu kaupunki.

Parasta Kuopion talvessa

1 Lumi
Täällä on mukava, kun talvella on lunta,ainakin viime talvena sitä oli.

2 Hiihtäminen
Asun Linnanpellolla, ja sen läheisyydessä on pieniä hiihtoreittejä, jotka kiertää Saarijärven takaa ja Itkonniemessä.

3 Maastopyöräilyreitit
Maastopyöräilylle on Puijolla uusia reittejä, joita pidetään auki talvellakin.

Kuopion ilmapiiri ja tunnelma ovat minulle sopivan leppoisia. Helsingissä kaikilla on kiire laukata menemään, täällä taas saa löntystää rauhassa. Täällä myös tutustuu hyvin ihmisiin, koska kuopiolaiset tulevat heti juttelemaan. Ihmiset myös auttavat toisiaan eivätkä laske, onko se itseltä pois. Siitä tulee positiivinen kehä. Minulla onkin aina ollut semmoinen fiilis, että täällä on positiivinen tekemisen meininki.

Savon murre on jo uiskennellut kielenkäyttööni matkimisen ja ironian kautta. Kun alkaa läpällä matkia kaikista mehukkaimpia savolaisuuksia, niitä oppii sitten myös oikeasti käyttämään.

JOULUKUUN PUOLIVÄLISSÄ minulla on Ilkka Kiven kanssa Introssa Sanomalehti-Show, jossa luemme yleisön edessä päivän lehdet. Järjestimme sen ensimmäisen kerran keväällä, jolloin se meni aika hyvin. Se on uusi konsepti, josta ihmiset tykkäsi. Ensi vuoden helmikuun loppupuolella minulla tulee Kuopion Komediafestivaalin Pre Weekendissä ensi-iltaan stand up -sooloprojekti, koko illan show, jossa on aiheena minä ja Kuopio. 

Teemu Vesterinen
Minun Kuopioni
standup
koomikko
juontaja
käsikirjoittaja

Saatat tykätä myös näistä jutuista

Lähetä juttuvinkki tai kuva