Soininen: Kuopion talvi ei jätä ketään kylmäksi

SAAVUIN KUOPIOON vajaat kymmenen vuotta sitten suotuisien tuulien puhaltaessa. Vaikka muuttokuorma oli tuotu edeltä, perhe muutti uuteen kotikaupunkiin purjehtien. Puhdas Kallavesi ja sen upeat saaret sekä talvella retkiluistelun ja hiihdon mahdollistava jää, muodostivat alkumetreistä lähtien tärkeän osan Kuopio-kokemuksestani.

Kaupunki on yllätyksellinen kokoelma harrastamisen mahdollisuuksia, konstailematonta kulttuuritarjontaa, mainioita museoita ja elämyksellisiä tapahtumia. Koko Kuopion seutu jännittää KalPan menestymistä liigassa. Keltamustat huivit vilahtavat katukuvassa kotipeliotteluiden aikaan. 

PUIJON KISAT juhlivat 100-vuotista taivaltaan helmikuun lopulla, kun Kuopioon rantautuvat mäkihypyn huiput. Viikko huipentuu Finland Ice Maratonin kuutamoluisteluiltaan ja retkiluistelun sekä maastopyöräilyn yhdistelmätapahtumaan. Kuopion talvikaan ei jätä ketään kylmäksi tapahtumarikkaudellaan. Tahkolla peuhataan lumessa yleensä huhtikuuhun asti.

Kuopio tanssii ja soi on tuonut maailman tanssitaivaan huiput Kuopioon vuosi vuoden jälkeen. Tulevana kesänä on luvassa huikeita elämyksiä tanssitaiteen parissa ja kurssitarjonta saa talven jäykistämän kropan taas vetreäksi. 

Mutta ne ihmiset, kuopiolaiset, se myönteinen uteliaisuus uudelle, huippuosaamisen ja rennon letkeän asenteen odottamattomat kohtaamiset ovat elämän suola. Yhdessä tekemisen meininki ja toisista välittäminen on osa aitoa kuopiolaisuutta.

KYMMENEN VUOTTA rakkauskertomusta uutta kotikaupunkia kohtaan ja tunne sen kuin syvenee.

 

KIRSI SOININEN,
Kirjoittaja on Kuopion markkinointijohtaja

Saatat tykätä myös näistä jutuista

Lähetä juttuvinkki tai kuva