Sarkkinen:
Talous-
hallinnon 
asiantuntija

Teksti ja kuva: Sirpa Korhonen
Tomi Sarkkiselle aukeni uusi työpaikka asiantuntijatehtävissä ja se toi mukanaan uudet haasteet ja mahdollisuudet.

Sarkkinen on alkuperäinen Kuopion kasvatti, jota opiskelu tai työkään ei ole vienyt kauas, vaan kaikki tarvittava on löytynyt kotiseudulta. Elokuun alusta lähtien hän on toiminut taloushallinnon asiantuntijana Talentree Talouspalvelut Oy:ssä, joka on yritysvalmennus- ja konsulttitoimisto Talentree Oy:n uusi tytäryhtiö.

Taloushallinnon ulkoistus on tehokas ratkaisu yrityksille, joiden oma toimiala on toinen. Näin yritys voi keskittyä päätoimiseen liikeideaansa. Sarkkinen kertoo palveluille olevan kovasti kysyntää ja uusi toiminta lähtikin asiakkaista. Yleisesti palveluita laajennetaan ja monipuolistetaan jatkuvasti.

Ammatillisen koulutuslinjan Sarkkinen on löytänyt Kuopiosta. Jouluna 2012 Sarkkinen valmistui tradenomiksi, jonka jälkeen hän työskenteli tilitoimistossa puolitoista vuotta, kunnes sai vihiä nykyisestä työtilaisuudesta.

KUKA HÄN ON?

Kuka?
Tomi Sarkkinen, 24 v.

Koulutus?
Tradenomi, työn alla kauppatieteiden maisterin tutkinto.

Perhe?
Vanhemmat ja veli.

Harrastukset?
Tennis, kuntosali. 

Käännekohta?
Uusi työ. 

Motto?
Elämässä pitää olla haasteita.

Parasta Kuopiossa?
Kesä ja Väinölänniemi.

- Tuli mahdollisuus lähteä mukaan ja tämä vaikutti mielenkiintoiselta, joten otin tarjouksen vastaan.

TYÖ UUDESSA yrityksessä on monipuolista.

- Toimenkuvaani kuuluvat taloushallinnon ulkoistuspalvelut, kuten kirjanpito ja tilinpäätökset sekä perehtyminen asiakkaan liiketoimintaan ja konsultoiminen taloushallinnon asioissa, Sarkkinen selventää.

Nykyään Sarkkinen jatkaa opintoja työnsä ohella. Tavoitteena on valmistua kauppatieteiden maisteriksi Itä-Suomen yliopistosta, jossa opintoja on takana vuoden verran. 

Saatat tykätä myös näistä jutuista

Lähetä juttuvinkki tai kuva