Sarin 
muistolle

1971–2020

Yrittäjämme ja päätoimittajamme Sari Jalkanen menehtyi 10.3.2020 taisteltuaan kaksi vuotta vakavaa sairautta vastaan. Sari henki sinnikkyyttä ja periksiantamattomuutta, ja häneltä löytyi aina ratkaisu tilanteeseen kuin tilanteeseen. Hän oli visionääri, joka toi energiaa, iloa ja valoa yhteisöömme. 

Sari ehti tehdä 28-vuotisen työuran, josta hän toimi 21 vuotta joko yrittäjänä tai osaomistajana. Tehoa ja energiaa Sarilla on aina riittänyt. Hän perusti Mäntsälän Uutiset vuonna 1994, jonka yrittäjä ja päätoimittaja Sari oli 10 vuoden ajan. Saria kutsuivat uudet haasteet, mutta hänen kädenjälkensä näkyy yhä, sillä Mäntsälän Uutiset täyttää syksyllä kunnioitettavat 26 vuotta.

Sarin matka jatkui luotsaamaan Kaupunkilehtien Liittoa, perustamaan Kuopion Kaupunkilehteä sekä laajentamaan kaupunkilehden toimintaa Jyväskylään. Sari johti pari vuotta samaan aikaan Jyväskylän Kaupunkilehteä sekä päätoimitti Kuopion Kaupunkilehteä. Hän toimi Kuopion Kaupunkilehden päätoimittajana viisi vuotta.

MONET TULEVAT muistamaan Sarin hersyvän naurun ja iloisen elämänasenteen. Hänen emännöimissään asiakastilaisuuksissa ei turhia pönötetty, vaan hauskaa sai pitää. Sari oli taitava ja aktiivinen verkostoituja, tulisieluinen liike-elämän kehittäjä sekä vauhdikas persoona. Sari teki työn ohessa merkittävän uran Nuorkauppakamarissa, mistä hän ansaitsi myös senaattorin arvon. Hänet palkittiin kuopiolaisena uusyrittäjänä vuonna 2016.

Sari opetti meille, että hyvällä asenteella saa paljon aikaan. Hän muistutti usein, että virheitä saa tehdä, mutta ne tulee myös korjata. Sari muistetaan edelläkävijänä, jolla oli aina raikkaita ideoita sekä uskallusta tehdä toisin. Työ oli Sarille elämäntapa ja Kuopio–Tahko-alueen kehittäminen intohimo. Tähän vastasivat Suomessa täysin uniikki erikoisaikakauslehtien konsepti sekä Kuopio–Tahko-alueen laajimman ja ainoan vieraskielisen matkailuoppaan julkaiseminen.

Vaikka Sari on poissa, hänen elämäntyönsä jatkuu.

 

SARIN MUISTOA KUNNIOITTAEN

Perhe, ystävät ja työyhteisö

Sari Jalkanen
muistokirjoitus
yrittäjä
päätoimittaja
toimitusjohtaja

Saatat tykätä myös näistä jutuista

Lähetä juttuvinkki tai kuva