Pohjois-
Savossa 
on hyvä draivi

Teksti: Digimag/Maiju Korhonen Kuva: Ely-keskus
Pohjois-Savon ELY-keskuksen uusi ylijohtaja Pasi Patrikainen palasi vuoden alussa takaisin Pohjois-Savoon.

Tehtävä ELY-keskuksen ylijohtajana on Pasi Patrikaiselle ennestään tuttu, sillä hän toimi neljä vuotta Keski-Suomen ELY-keskuksen ylijohtajana. Sitä ennen hän on työskennellyt muun muassa Pohjois-Savon TE-toimiston johtajana ja Pohjois-Savon tiepiirin kunnossapitopäällikkönä. Työtehtävän tuttuudesta huolimatta uusi alue tuo tullessaan omat erityispiirteensä. 

– Keski-Suomessa vietettyjen vuosien aikana täällä on menty paljon eteenpäin. Tämä alkuvuosi onkin ollut pitkälti tutustumista uuteen työnkuvaan ja organisaatioon. Minulla on jo pientä hahmotusta siitä miten tästä eteenpäin, Patrikainen sanoo. 

SUURIN ERO Keski-Suomen ja Pohjois-Savon ELY-keskusten toiminnan välillä löytyy Patrikaisen mukaan EU:n rahoituksesta ja siihen liittyvistä tehtävistä. Kun Keski-Suomen ELY-keskus vastasi rakennerahastotehtävistä koko Länsi-Suomen alueella, niin Pohjois-Savossa vastaavasti rakennerahastoon liittyviä hallinnollisia asioita hoidetaan keskitetysti Etelä-Savon ELY-keskuksesta Mikkelistä. Yksi Patrikaisen tehtävistä onkin nyt miettiä sitä, kuinka toimiva nykyinen ratkaisu on alueen yrittäjien kannalta ja voisiko se toimia vielä paremmin. 

– Tavoitteenamme on pystyä mahdollisimman hyvin tukemaan alueen elinkeinoelämää ja edistämään pohjoissavolaista yrittäjyyttä, yritysten kasvua ja kansainvälistymistä, Patrikainen sanoo. 

Matkalla kohti parempaa tulosta Patrikainen puhuu henkilöesikuvien sijaan mieluummin vertaiskehittämisestä eli benchmarkkaamisesta. 

– Jokaisella alueella on omia hyviä piirteitään ja sellaisia toimintamalleja, joita voi käyttää hyödykseen. Myös muilta kuin julkisilta organisaatioilta voi hakea oppia omaan tekemiseen, Patrikainen toteaa. 

Pasi Patrikainen, 55
  • Pohjois-Savon ELY-keskuksen ylijohtaja
  • Yhteiskuntatieteiden maisteri ja yhdyskunta-tekniikan insinööri (AMK)
  • Asuu Kuopiossa, kotoisin Juuasta 
  • Vaimo ja kolme aikuista lasta

POHJOIS-SAVON ELY-keskuksen hallinnollisen toiminnan suurin haaste liittyy sekin hajautettuun rahoitus- ja toimintamalliin. Suurin kysymys on, kuinka saada eri toimijat tekemään hedelmällistä yhteistyötä myös tulevaisuudessa.

– Keski-Suomessa alueen yritysasiantuntijat olivat oman työnjohdon alla. Täällä olen erilaisessa roolissa siinä mielessä, että he toimivat nyt Etelä-Savon ELY-keskuksen työnjohdon alaisuudessa, mikä edellyttää hieman erilaista johtamistapaa itseltäni, Patrikainen selventää. 

Sen sijaan pohjoissavolainen verkostotoiminta, missä eri toimijat toimivat samaan suuntaan edistääkseen maakunnan elinkeinoelämää, saa Patrikaiselta kiitokset.

– Mitä olen sivusta seurannut, niin tuntuma on, että täällä on hyvä draivi päällä. Esimerkiksi juuri perustettu pääomarahasto on monen toimijan yhteistyön tulos. Tästä on hyvä jatkaa eteenpäin, Patrikainen sanoo.

 

Lue myös: Nimitetty - Soile Lahti AVIn ylijohtajaksi

Pasi Patrikainen
Nimitetty
Työ ja ura
Pohjois-Savon ELY-keskus
Bisnes2020

Saatat tykätä myös näistä jutuista

Lähetä juttuvinkki tai kuva