Muotia

maailmalle

Teksti ja kuva: Saara Heiskanen
Timo Tuominen rakentaa Kuopiosta tunnettua vaatetusalan brändiä kohti tulevaisuutta.

Espoolainen Timo Tuominen tuli viime vuoden puolella Oy Turo Tailor Ab:n uudeksi myynti- ja markkinointijohtajaksi. Tuominen on työskennellyt aikaisemminkin vaatetusalalla erilaisissa myynnin ja markkinoinnin johtotehtävissä.

- Vuosina 2000-2009 työnantajani oli Levi's. Vastuualueenani oli tuolloin Suomen myynti ja markkinointi. Vuosina 2009-2013 toimin puolestaan Tommy Hilfigerin miesten malliston Suomen myyntipäällikkönä, mies selventää.

Tuomisen nykyinen työ pitää sisällään muun muassa yhtiön myynnin ja markkinoinnin kehittämistä, pohjoismaiden synergioiden rakentamista, avainasiakkaiden kanssa yhdessä toteutettavien kampanjoiden kehittämistä sekä yhteydenpitoa eri sidosryhmien kanssa. Miehen työpaikkakuntana toimii Helsinki ja satunnaisesti myös Kuopio. Työssään Tuominen on viihtynyt omien sanojensa mukaan erinomaisesti.

- On mahtavaa päästä rakentamaan suomalaista brändiä kohti tulevaisuutta. Yhtiö kohtaa Tuomisen mukaan samoja haasteita kuin muutkin vaatevalmistajat tällä hetkellä.

- Etunenässä tulee yleisen kulutuksen pieneneminen. Haasteisiin lukeutuu myös kilpailun koveneminen uusien pukumerkkien tullessa markkinoille.

- Vahvuuksiimme lukeutuu puolestaan se, että olemme kuulu ja tunnettu suomalainen brändi. Meillä on uskolliset asiakkaat, laaja jakeluverkosto, ajanmukaiset/trendikkäät mallit ja kankaat, Tuominen jatkaa.

Tuomisella on eteläsuomalaiset juuret.

Kuka hän on?

Kuka?
Timo Tuominen.

Koulutus?
Lopputyötä vaille valmis yo-merkonomi.

Perhe?
Kati-vaimo, lapset Emilia 10 v. ja Eemil 8 v.

Harrastukset?
Golf, salibandy, lenkkeily ja kuntosali.

Miten rentoudut?
Liikunnan parissa, perheen kanssa tai hyviä kavereita tavaten. Usein kaikki nämä samaan aikaan.

Käännekohta?
Tulevan vaimon tapaaminen v. 1998, urheilu-uran päättyminen v. 2000. Aloitus Leviksellä v. 2000.

Parasta Kuopiossa?
Ihmiset!

- Olen kotoisin Helsingistä, mutta muuttunut vuosien saatossa espoolaiseksi. Kuopio merkitsee minulle nuoruusiän maajoukkueleiripaikkaa. Nykyään se on yhtiömme pääkonttoripaikka ja hemmetin mukava kaupunki loistavine ihmisineen.

Vapaa-ajallaan Tuominen kertoo rentoutuvansa liikunnan parissa, perheen kesken sekä kavereita tavaten. Liikkuvan miehen harrastuksiin lukeutuvat muun muassa golf, salibandy ja kuntosali.

Saatat tykätä myös näistä jutuista

Lähetä juttuvinkki tai kuva