Mönkkönen: 

Tavoitteena 
yliopiston kehitys

Teksti ja kuva: Tiia Pitkänen
Jukka Mönkkönen aloitti Itä-Suomen yliopiston rehtorina tammikuun alusta.

Kuopion yliopistosta proviisoriksi ja farmasian tohtoriksi valmistunut Mönkkönen on ehtinyt työskennellä uransa aikana Yhdysvalloissa asti. Siellä hän toimi post doc -tutkijana Wisconsin yliopistossa. Kuopion yliopistossa hän on työskennellyt muun muassa opettajana, tutkijana ja professorina.

Mönkkösellä on vankka kokemus yliopiston toiminnasta, sillä hän on toiminut Kuopion ja Itä-Suomen yliopistoissa akateemisena johtajana jo lähes kahdenkymmenen vuoden ajan. Tänä aikana hän on osallistunut aktiivisesti yliopiston johtamiseen ja kehittämiseen.

Akateemisena rehtorina hän on toiminut kesäkuusta 2012 saakka. Tuleva rehtorin pesti tulee kuitenkin eroamaan aiemmasta virasta monella tapaa. 

Kuka hän on?

Kuka?

Jukka Mönkkönen.

Syntymäaika?

16.8.1959.

Koulutus?

Proviisori, farmasian tohtori.

Perhe?

Vaimo, kolme tytärtä, viisi lastenlasta.

Harrastukset?

Laulu, lukeminen, liikunta.

Käännekohta?

Päätös tutkijanuralle lähdöstä v.1986.

Parasta Savossa?

Perinteisesti ihmiset ja luonto, nykyään myös eteenpäin menemisen meininki.

- Akateemisen rehtorin vastuualueet olivat tutkimuksen ja opetuksen prosessit. Nyt vastaan laajasti koko yliopiston toiminnasta mukaan lukien talous- ja henkilöstöhallinto. Myös yhteiskuntasuhteet painottuvat vahvemmin tässä tehtävässä, hän selventää.

Mönkkönen toivoo erityisesti, että hyvin käynnissä oleva UEF:n kehitys jatkuu tulevaisuudessakin yhteistyössä yliopistoyhteisön
ja kumppaneiden kanssa.

- Odotan mielenkiinnolla lisääntyviä suomalaisen yliopistolaitoksen kehittämiseen liittyviä kansallisia tehtäviä. Tavoitteena on myös yliopiston entistä voimakkaampi toiminnallinen profiloituminen osana koko yliopistolaitosta, jolloin UEF:n kansallinen ja kansainvälinen asema entisestään vahvistuu yhtenä maamme merkittävimmistä yliopistoista, Mönkkönen summaa.

Saatat tykätä myös näistä jutuista

Lähetä juttuvinkki tai kuva