Minun Tahkoni

Riitta Väisänen

Teksti Digimag/Marlene Sanoukian Kuva Riitta Väisänen
Televisiojuontaja, kirjailija, hevoskasvattaja ja vuonna 1976 Miss Suomi -kilpailun ensimmäiseksi perintöprinsessaksi ja Miss Euroopaksi kruunattu Riitta Väisänen on lomaillut Tahkolla jo 25 vuoden ajan.

Tahko on ollut tyttäreni isälle Ekille tuttu paikka jo Tahkon matkailualueen perustamisesta asti. Alue on tullut mullekin hyvin tutuksi 25 vuoden aikana. Ekillä on siellä mökki, joka on koko perheemme käytössä. Meillä on mökiltä näkymä rinteille, ja järvikin näkyy vähän. Ollaan oltu Tahkolla omalla porukalla paljon, ennen vanhaan useimpina viikonloppuina.

Tahko on ihana ja tosi viehättävä paikka, josta ei puutu mitään. Sinne pääsee neljässä ja puolessa tunnissa, mutta meillä menee tyttären kanssa kuusi, kun täytyy käydä parissa paikassa ottamassa virvokkeita ja hypistelemässä tavaroita. Tietkin on parantuneet aiemmista ajoista. Ennen vanhaan Tahkolla ei ollut kesätoimintaa eikä golfkenttiä, mutta se on sen jälkeen kehittynyt hirveän paljon – sinne on tullut kauppoja, vapaa-ajan toimintaa, golfkenttiä ja Piazza, jossa on terassi ja paljon esiintyjiä. Ja Tahkolla on myös ihania rinneravintoloita ja ruokapaikkoja. Nuorisokin voi bilettää siellä. Meidän tytöllä on aina paljon kavereita mukana, ja kaikki ovat ihastuneet paikkaan. Lappiin asti ei tarvii lähteä, kun Tahko on näin lähellä.

Monet tuttavani golfaavat Tahkolla paljon. Mäkin golfaisin, jos pystyisin. Nyt en pysty tekemään mitään, kun mulle on tulossa varaosia lonkkaan ja polviin. Vanha tasoitukseni on 18, joten hallitsen pelin kyllä. Olen aina urheillut ja ollut sinnikäs. En ole patikoija enkä aja moottorikelkalla, mutta Tahkolla on upeat ladut ja rinteet. Mikään huippulaskija en ole, mutta on mulla Suomi Slalom -pinssejäkin. Kerran vedin ilmastointiteipit sukkahousujen päälle, kun polvisuojat ei tuntuneet tarpeeksi tehokkailta. 

VIIME KESÄNÄ oltiin Tahkolla pari yötä mennen tullen, kun käytiin Iisalmessa. Monilla tuttavaperheillämme on Tahkolla mökki, joten meillä on tapana viettää siellä yhdessä iltajuhlia.

Nyt mulla on tärkeimpinä projekteina lonkka- ja polvileikkaukset, joten muita projekteja ei voi hirveästi vielä ottaa. Televisiossa AVA-kanavalla tulee uusintana ideoimani Kaunis elämä -sarja, joka kokoaa yhteen missikisojen voittajat eri vuosikymmeniltä. Ja toukokuussa alkoi TV5:llä Tuurin kyläkauppias ja kesäapulaiset -sarja, jossa olen mukana kesäapulaisen roolissa. 

PARASTA TAHKON KESÄSSÄ

1 Golfkentät

Tahkolla on mukava golfata upean luonnon keskellä.

2 Tapahtumat
Tahkolla on paljon erilaisia tapahtumia, joten se on monipuolinen alue.

3 Pehkubaari ja Syvärin Kunkku
Pehkubaari ja Syvärin Kunkku ovat mielettömiä paikkoja, talvella Tahkolla käyneet tietävät, että niissä on mahtavat after skit.

Minun Tahkoni
tahko
Riitta Väisänen
televisiojuontaja
hevoskasvattaja
miss suomi
miss eurooppa

Muita saman alan yrityksiä

Saatat tykätä myös näistä jutuista

Lähetä juttuvinkki tai kuva