Minun Tahkoni:
Hannu Airila

Teksti Digimag/Maiju Korhonen, kuva Wille Markkanen
Hannu Airila suunnistaa nykyään lapsiperhearjen poluilla.

Aloitin tavoitteellisen urheilu-urani suunnistajana 15-vuotiaana. Seitsemän vuotta kisasin aikuisten maajoukkueessa ja kiersin MM-kisoja. Vuosi sitten lopetin urani. Mietin vähän, millaisia vieroitusoireita mahdan saada, mutta hyvä tasapaino löytyi elämään yllättävän helposti. Liikuntamäärä tippui puoleen. Nykyään liikun ylläpitääkseni kuntoani ja mielenrauhaani. 

Arvostan mennyttä elämää. Siitä jäi päällimmäisenä mieleen matkan varrelta saadut hyvät kaverit, treenit ja kisamatkat. Opin itsestäni ja elämästä tuona aikana paljon. Ohjasihan huippu-urheilu elämänvalintojani kuitenkin parikymmentä vuotta, mikä on merkittävä palanen elämää. Nyt on oikea aika tehdä muita asioita. 

Tulin isäksi reilu pari vuotta sitten, huhtikuun puolivälissä syntyi toinen lapsemme. Perheen myötä arvojärjestykseni on muuttunut, ja tällä hetkellä vallitseva elämäntilanteeni tuntuu hyvältä. Elämä on rauhoittunut Kuopioon ja matkustaminen on vähentynyt. Käyn yhä edelleen Tahkolla liiketoimintaan liittyvissä asioissa pari kertaa kuukaudessa. 

Olen kotoisin Keravalta, ja muutin Kuopioon kuusi vuotta sitten. Viihdyn täällä hyvin. Nautin Järvi-Suomen metsistä ja rauhallisista rannoista. Täällä on isoja mäkiä, paljon vettä ja hienoja maisemia. Minulle kotikaupunkini tärkeimpiä paikkoja ovat uimarannat, Puijon metsä ja Puijonnokan laavu sekä Kauppahalli, jonka tunnelma ja laadukkaat paikalliset tuotteet tekevät vaikutuksen.

Kuopioon muuton myötä aloin käydä Tahkolla. Huomasin vapaa-ajan keskuksen kesäkauden hyödyntämättömät mahdollisuudet ja halusin omalta osaltani edistää luontoliikuntaa siellä. Vuonna 2017 kävin polkemassa Tahko MTB:n ja osallistuin myös Tahko Triathloniin. Sitä kautta huomasin paikan toimivan myös urheilutapahtumien keskuksena. Palvelut ovat lähellä ja liikenteenohjauskin sujuu. Tahkolla on vapaus järjestää hyviä tapahtumia, ja sinne on myönnetty suunnistuksen MM-kisat vuodelle 2025. 

Toimin nykyään Tahko MTB -tapahtuman järjestäjänä, osallistun Tahko Trail -polkujuoksutapahtuman järjestämiseen Puijon Mahti -polkujuoksuseuran apuna ja pyöritän yhdessä Tahko Span kanssa Tahko Gym -kuntosalia. Olen lisäksi mukana kiinteistösijoittamisessa ja -jalostustoiminnassa.  Tahko MTB:n peruuntuminen tältä kesältä muutti suunnitelmiani ja antoi enemmän aikaa olla perheeni kanssa. Tahko MTB:n tilalla järjestettävään valtakunnalliseen pyöräilypäivään liittyvät asiat hoituvat pitkälti etänä kotitoimistolta käsin.

 

PARASTA TAHKON KESÄSSÄ:

1 Aktiviteettipuisto
Tahkon aktiviteettipuistossa on lapsille loputtomasti touhuttavaa.

2 Tahkon portaat
Tirolin terassilta lähtevät portaat sopivat hyvin treenaamiseen.

3 Kalkkikivilouhos
Rahasmäen kierroksella pääsee näkemään alueen kätketyn timantin, kirkasvetisen louhoslammen.

Minun Tahkoni
Hannu Airila
tahko
Kesäopas

Saatat tykätä myös näistä jutuista

Lähetä juttuvinkki tai kuva