Minun Tahkoni

Antti Heikkinen
Minun Tahkoni

teksti Digimag/Marlene Sanoukian kuva Otto Virtanen
Kirjailija, näyttelijä ja stand up -koomikko Antti Heikkinen on monipuolinen tarinankertoja, jolle oma kotiseutu on tärkeä.
Parasta tahkon talvessa

1 Elinkeino
Tärkeintä on se, että se tuo talven ajan leivän pöytään aika monelle nilsiäläiselle, jolla on siellä työpaikka.

2 Ilonpito
Tahko merkitsee myös huvia, sillä monella on siellä aika lystiä.

3 upeat maisemat
Kun Pehkubaarin pihassa nättinä talvipäivänä katson Syvärille päin, siinä on sellainen maisema, jota ei kyllästy katsomaan koskaan. Jäätä myöten pääsee Aholansaareen, joka on minulle tärkeä paikka.

Olen syntyisin Nilsiän Palonurmesta. Suurin haaveeni lapsena oli näytteleminen, ja 15-kesäisenä pääsin harrastajateatteriin. Näytteleminen kolahti nopeammin kuin kirjoittaminen, ja olen saanut tehdä teatteria ammattilaisten kanssa. Kesätöitä sain Nilsiän paikallislehdestä Pitäjäläisestä 17-vuotiaana, vaikka en ollut mitään julkaistua vielä kirjoittanutkaan.

Olihan se aika räpsäyttävä hetki, kun älysin, että pystyn kirjoittamaan omalla tyylillä. Tarinoivan tyylini löytymisestä lähti myös kirjailijan urani, ja onnellisten sattumusten kautta sain tehdyksi kustannussopimuksen Pihkatappi-romaanistani. Näytteleminen ja kirjoittaminen ovat tarinan kertomista molemmat, ne kulkevat käsi kädessä. Minulla on ollut onnea siinä, että saan tehdä niitä leipäni edestä.

Tällä hetkellä minulla on pöydällä kolme näytelmän käsikirjoitusta, joita dramatisoin. Huojuvaa taloa esitetään Nilsiässä ja Kuopion kaupunginteatterissa ja Ylä-Savossa, kesällä Koljonvirralla esitetään Täällä Pohjantähden alla ja Rauhalahdessa Spede-näytelmä. Työn alla on myös kirjaprojekteja ja tilaustöitä.

Tahko on minulle kotiseutuni olennainen osa. Tahko tuntui lapsena mystiseltä paikalta järven takana. Yksi päällimmäisistä lapsuusmuistoistani on se, että meille näkyi kotipihalle Tahkon valot ja rinteet. Uutenavuotena katsottiin aina ilotulitus. Järven yli oli matkaa jonkin verran, mutta kyllä se pikkupennulle tarpeeksi hyvin näkyi. Olen saanut seurata Tahkon laajenemista, mistä voi olla ylpeä.

Lasten kanssa käydään säännöllisesti Tahkolla kylpylässä, ja aktiviteettiparkkiin olisi kova tohina lähteä tutustumaan. Laskettelemassa en ole käynyt moneen vuoteen, mutta taloudessa on muita, jotka siellä käy. Tahkolla on korkealaatuisia ruokaravintoloita, mistä saa olla tyytyväinen.

Tahkossa on kaikista tärkeintä se, että se on vieressä. Kyllä se pienen sisäsuomalaisen pitäjän ilmapiiriä muuttaa aika tavalla parhaana turistiaikana. Oktoberfestin aikana voi käydä karkeloimassa sellaisissa pirskeissä, joita varten muuten pitäisi ajaa satoja kilometrejä johonkin suuntaan. Tahkon valot näkyvät nykyisenkin kotini takapihalle, joten kauas ei olla päästy. 

 

kuopio
tahko
Antti Heikkinen

Saatat tykätä myös näistä jutuista

Lähetä juttuvinkki tai kuva