Kuopio tarjoaa parastaan

KUOPIOSTA LÖYTYY kiinnostavia tapahtumia pitkin kesää – jotakin on jatkuvasti meneillään kesäkauden avajaisista lähtien ja pidot jatkuvat vielä koulujen alkamisen jälkeenkin.

Maailmankuvaansa voi avartaa kaupungin kulttuuritarjonnassa, kuten visuaalisesti huikeissa Kuopio tanssii ja soin esityksissä. 50 vuotta täyttävän tanssifestivaalin toritapahtumat ovat kaikille avoimia. Kuopio Rock jälleen tarjoaa unohtumattoman kokemuksen musiikin ystäville. Minna Canthiin voit tutustua lähemmin Kuopion korttelimuseossa.

Liikunnan riemu on helposti yhdistettävissä kaupunkiin tutustumiseen. Sähköavusteiset Vilkku-kaupunkipyörät ovat koko kesän kaikkien käytettävissä ja tarjoavat helpon ja edullisen tavan saada raitista ilmaa ja nähdä Kuopio uudesta näkökulmasta. 

Kuopiolaisille tuttu ja läheinen Puijo saa uutta vetovoimaa uusista aktiviteeteista, jotka mahdollistavat Puijon näkemisen uusin silmin. Puijon saavutettavuus paranee, kun uusi bussilinja aloittaa keskustasta Puijolle 3.6. Lakialueesta tulee kaupunkilaisten ja matkailijoiden metsäolohuone, kuten tori on olohuone kaupungin keskustassa.

TAHKON KESÄN kohokohtiin kuuluvat jo viidettä kertaa järjestettävä Tahkon Juhannus -festivaali, Suomen suurin maastopyöräilytapahtuma Tahko MTB, kansainvälinen Fin5-suunnistusviikko sekä ensimmäinen Pohjois-Savossa järjestettävä Watercross-kilpailu.

Nilsiän Louhosareenan ainutlaatuisessa ja oopperaesityksiin valmistautuvassa miljöössä on kesällä koettavissa korkeatasoista kevyttä musiikkia. Muidenkin entisten kuntataajamien tarjonnasta kannattaa kalastella helmiä, joita suuri yleisö ei ole vielä löytänyt.

Vierailu Kuopiossa on unohtumaton elämys lomalaiselle, joka saapuu ensimmäistä kertaa tutustumaan kaupunkiimme. Toisaalta myös koko ikänsä Kuopiossa asunut löytää varmasti Kuopion kesästä jotakin odottamatonta ja yllättävää.

Anna siis tutun Kuopion yllättää odottamattomilla kohtaamisilla!

Jarmo Pirhonen
Kaupunginjohtaja
Kuopion kaupunki

kuopio
matkailu
Kesä
tervehdys
Tervetuloa Kuopioon

Saatat tykätä myös näistä jutuista

Lähetä juttuvinkki tai kuva