Katse kohti 

globaalia
markkina-
taloutta

Syyskuun alussa Savon Yrittäjien toimitusjohtajana aloittavan Paula Aikio-Tallgrenin mukaan aluejärjestön peruspilarit ovat kunnossa. Vaikka järjestötoiminta ja toiminnallisuus on hänen mielestään hyvää, parannettavaa löytyy aina.

Pian tehtävässään aloittava toimitusjohtaja Paula Aikio-Tallgren pitää tärkeänä, että Savon Yrittäjät avaa jatkossa katsantokantaansa ennakkoluulottomasti ulospäin. 

– Tähän liittyy minulle tärkeä kansainvälinen aspekti. Globaalit talouspäätökset vaikuttavat nykyään enää vain muutaman viikon viiveellä Suomeen, sanoo Aikio-Tallgren. 

Hän myös luotsaa yritystä, kuten hän aluejärjestöä kutsuu, kohti asiakaslähtöisempää ajattelua, missä jäsenyrittäjä on asiakas ja Savon Yrittäjät on asiakkaan menestystä edesauttava palveluyritys. Kolmas selkeä kehittämiskohde Aikio-Tallgrenin mielestä on keskittyä hybridiyrittäjien ja mikroyrittäjien maailmaan. 

– Tutustumalla heihin voimme oppia ymmärtämään, mitä he ajattelevat järjestöelämästä ja mitä toiveita heillä on meidän toimintaamme liittyen. Samalla haluamme säilyttää olemassa olevat jäsenemme, Aikio-Tallgren toteaa.

VASTAVALITTU AIKIO-TALLGREN on yrityselämän vahva osaaja 25 vuoden kokemuksella. Perheyritys Virvatuli-Valaisimet Oy on vienyt häntä lukuisille työmatkoille niin Suomen rajojen sisäpuolelle kuin ulkomaillekin. 

Paula Aikio-Tallgren, 56

Torniolainen kahden aikuisen lapsen äiti Virvatuli-Valaisimet Oy:n osaomistaja  Savon Yrittäjien toimitusjohtaja 1.9. alkaen.

Uusi johtaja – askeleet tilanteen haltuunottoon

  1. Keskity ensimmäisten viikkojen aikana tutustumiseen. Radikaalit muutokset kannattaa tehdä vasta vähän myöhemmin tunnustelun ja toimialaan tutustumisen jälkeen. 
  2. Kyseenalaista omat ajatuksesi ja kommunikoi muun henkilöstön kanssa kuunnellen heidän huoliaan ja pohtien yhdessä ratkaisuja niihin. 
  3. Ole valmis vastaanottamaan kritiikkiä

– Kun näin Facebookissa tiedotteen Savon Yrittäjien toimitusjohtajan avoimesta paikasta, ajattelin, että miksi ei. Itä-Suomi on tullut minulle tutuksi kesämökkeilyn ja yrityksemme tukkumyynnin myötä, Aikio-Tallgren sanoo.

Uudella toimitusjohtajalla on pitkä historia Suomen Yrittäjien alaosastojen luottamustehtävistä. 2000-luvun alusta lähtien hän on ollut muun muassa Suomen yrittäjien hallituksen ja työvaliokunnan jäsen sekä Lapin Yrittäjien puheenjohtaja.

TUTTUUDESTA HUOLIMATTA Aikio-Tall-gren sanoo suhtautuvansa kunnioittavasti uuteen alueeseen, sillä tehtävä aluejärjestön toimitusjohtajana vaatii savolaisen yrityselämän aiempaa syvempää tarkastelua. 

– Se, että minut valittiin tähän tehtävään, osoittaa Savon Yrittäjiltä innovatiivisuutta. Olen ensimmäinen toiselta alueelta valittu luottamushenkilö, Aikio-Tallgren toteaa.  

Hän arvelee valintansa syyksi Savon Yrittäjien halun saada uudenlaista näkemystä järjestön toimintaan, ja pitää sitä hyvänä asiana. 

– Tulen benchmarkkaamaan työssäni sitä, miten muualla toimitaan, ja sovellan sitä tämän alueen tarpeisiin, Aikio-Tallgren kertoo. 

paula aikio-tallgren
Savon Yrittäjät

Saatat tykätä myös näistä jutuista

Lähetä juttuvinkki tai kuva