Jugin Tahko

Teksti: Tarja Anunti Kuva: Arkisto
Pidän Tahkolla oman mökin rauhasta ja siitä, että tekemisen mahdollisuuksia löytyy loputtomasti. - Jukka "Jugi" Laaksonen

Minun tarinani tahkolaisena sai alkunsa 1980-luvulla, kun olin käymässä vanhassa mökkikylässä kaverini luona. Silloin Tahkolla ei ollut monia sellaisia palveluita eikä sellaista säpinää, kuin siellä nyt on ympäri vuoden. Suuri kiitos kehityksestä kuuluu Erkki J. Pentille. 

Tahko vetosi minuun alusta saakka kauneudellaan. Niinpä oleilu jatkui, kun veimme perheeni kanssa tuttavani asuntovaunun talvisin Tahkolle. Asuimme siinä ja laskettelimme. Siihen aikaan olimme melkoisia himolaskettelijoita. Nykyään olen enemmän murtomaamiehiä ja viihdyn Tahkolla myös kesäisin, jolloin ihmiset kuoriutuvat ulos poteroistaan kahdeksan vaatekerroksen sisältä. 

1990-luvun lopulla rakensimme porukalla Tahkolle muutamia mökkejä, jotka sittemmin möimme. Nykyinen mökki on ollut meillä nyt seitsemän vuotta. Se ei ole työmaasiirtola, vaan paikka jossa saa levätä ja rentoutua sekä viettää hyvää aikaa oman porukan ja kavereiden kesken. Toki mökin kunnossapitoon liittyvät hommat hoidetaan keväisin ja syksyisin. 

Pidän Tahkolla oman mökin rauhasta ja siitä, että tekemisen mahdollisuuksia löytyy loputtomasti. Kesäisin golfaan, pelaan tennistä ja pyöräilen. Kalastusreissuilta saan joskus kuhan napattua. Se paistetaan mökillä voissa pannulla tai savustetaan. 

Suuri osa Tahkon kaveripiiristäni on eteläsuomalaisia, jotka viettävät Tahkolla lomansa. Paikalliset ja savolaiset ovat niin ikään kivoja kavereita. Käymme porukalla pelaamassa sählyä monitoimihallissa. 

Tuleva kesä on minulle ainutlaatuinen, kun saan viettää sen kokonaan mökillä. Olen kuullut monta toivetta Tahkon kulttuuritarjonnan kasvattamisesta kesällä ja olen nyt ilolla tekemässä sitä POP UP -kesäteatterin kahdessa näytelmässä.

Jukka Laaksonen, imitaattori, näyttelijä, koomikko

 

Tärpit: Tahko
Mökkeily
Sopivasti rauhaa ja tekemistä
Golf
Kaksi upeaa kenttää
Monitoimiareena
Tahko Span monipuoliset harrastusmahdollisuudet
Jukka Laaksonen
tahko
Tahko Spa
Finnvitsit
Tahko Spa Pop Up-teatteri

Saatat tykätä myös näistä jutuista

Lähetä juttuvinkki tai kuva