Minun Kuopioni

Teksti: Rieti Jauhiainen Kuva: Ice Capital Oy
Kysyimme tunnetulta kuopiolaislähtöiseltä vaikuttajalta, millaisia muistoja Kuopioon liittyy ja millainen merkitys kaupungilla on hänen elämässään nyt.

"Muutimme Leppävirralta Kuopioon ja Puijonlaaksoon, kun olin 14-vuotias. Nuoruuden kesiin kuului kaikennäköistä touhua, mutta yksi lempiharrastuksistani oli käydä katsomassa SM-sarjan jalkapallopelejä ja olin vakiovieras Vänärillä. Kaupungillakin tuli tietysti kavereiden kanssa pyörittyä, kesät olivat aurinkoisia ja ne sujuivat leppoisasti. 
   Myöhemminkin, kun jatkoin lukiossa Englannissa, vietin kesät Kuopiossa. Armeijan käytyäni muutin Helsinkiin opiskelemaan yliopistoon, mutta olin kesätöissä myyjänä Kuopion Sokoksella urheilu- ja rautaosastolla toiseen yliopistovuoteen asti. Kesätyöt olivat hyvä kokemus - viikolla päivät töissä, mutta illat kavereiden kanssa. Kesäkaupunkina Kuopio oli ja on yhä kiva paikka.
   Työurani alettua olen pitänyt Kuopiota lähellä itseäni. Äitini asuu Kuopiossa edelleen ja vierailemme perheeni kanssa Kuopiossa muutaman kerran vuodessa. Lisäksi Kups tuo minut Kuopioon säännöllisesti.  
   Kuopiolaisuus näkyy minussa varmaankin sosiaalisessa mielenlaadussa. Tietynlainen huumorin ymmärtäminen kuuluu luonteeseeni ja on ehkä vaikuttanut uravalintaanikin ja sillä etenemiseen. Perusarvot olen elämääni Savosta ammentanut, eikä savolaisuutta ole kukaan ainakaan haitaksi sanonut. Pääkaupunkiseudullakin on paljon savolaisia ja oman heimon kanssa on helppo tulla juttuun.
 

EN EHDI katsomaan ihan kaikkia Kupsin matseja aina paikan päälle, mutta seuraan tietenkin aktiivisesti, ja varmasti 80 prosenttia peleistä jollain tapaa suorana näen. Toimin myös Veikkausliigan varapuheenjohtajana, joten jalkapallo on elämässäni monella tavalla. Jalkapallojoukkueen omistajana tekemistä riittää vuoden ympäri ja vaikka nyt vielä nautitaan kesän peleistä, niin pikkuhiljaa aletaan jo miettiä seuraavaa kautta. Eurokentille on edelleen kova hinku, sillä ne ovat erittäin hienoja kokemuksia! Omistamisen ja Kupsin toiminnan tukemisen yhtenä kimmokkeena on sekoitus kotiseuturakkautta ja halua jatkaa kuopiolaisen jalkapallon perinteitä. Toinen suuri vaikutin on Bustereita lukeneen pikkupojan unelman toteuttaminen, rakas harrastus. Voittoja ja tappioita - hienointa on koko se tunneskaala, jonka tässä toiminnassa pääsee kokemaan.
   Ihannepäiväni Kuopiossa alkaisi aurinkoiselta torilta, jatkuen lounaalle Sampoon, illalla keskuskentälle ja illalliselle Puijon torniin. Tällainen järjestely toimisi erittäin hyvin!

Ari Lahti, perustajaosakas, toimitusjohtaja / Icecapital Pankkiiriliike Oy, pääomistaja / Kuopion Palloseura Oy

Tärpit: Kuopio
Kuopion tori
”Hieno ja rakas paikka. Muutettuani Helsinkiin tulin ja tulen edelleen kesäloman ensimmäisenä aamuna torille kahville.”
Keskuskenttä
”Suurten, keltamustien tunnekuohujen tyyssija.”
Ravintola Sampo
”Yksinkertainen liikeidea - mualiman parhaat muikut. Toimii!”

Saatat tykätä myös näistä jutuista

Lähetä juttuvinkki tai kuva