Makumatkat Savon sydämessä
Kaupallinen yhteistyö, teksti Digimag/Heta Jyrälä, kuvat ERG
Kuopio on nyt ruokamatkailun pääkaupunki. Koko Pohjois-Savon alueella juhlitaan tänä ja ensi vuonna eurooppalaisen ruokamaakunnan titteliä. Nostimme muutamia vinkkejä ohjelmasta:

TASTING KUOPIO: Maistellen Kuopiota – opastetut ruokakävelyt ja ruokakiertoajelut

Opastetun ruokakävelyn aikana saat herkutella paikallisilla mauilla ja nauttia alkupalat, pääruoan, väliruoan ja jälkiruoan eri ravintoloissa Kuopion keskustassa. Bussiajelun aikana taas saat herkutella paikallisilla mauilla Puijon Torniravintolassa, Kuopion Saanassa, Lignell & Piispasen tehdaskierroksella sekä historiallisessa Koivumäen Kartanossa. Ammattitaitoinen opas on mukana kierroksilla ja kertoo tarinoita matkan aikana ja ruokailujen lomassa. 

PAIKALLISET MAISTAJAISET

Maistajaisissa tutustutaan kuopiolaisen alkoholijuomatehtaan Lignell & Piispasen tuotantoon ja juomiin vaihtuvilla teemoilla ruokamaistiaisten kera. Maistajaiset pidetään upeassa Koivumäen Kartanossa, joka on vielä tänä päivänäkin saman kauppaneuvos Gust. Raninin suvun perillisten omistuksessa kuin tehdaskin.

FEELING GOOD – Bene Statera -hyvinvointi- & hemmottelupäivä

Puutarhamiljöö tarjoaa rentouttavan nautinnollisen hemmotteluhoidon luonnon äärellä. Hoivaavan tunnin käsittelyn jälkeen nautitaan kesäinen juoma ja siirrytään Koivumäen Kartanon tarjoaman maukkaan ruokaelämyksen äärelle. Yksilöllinen hoito sopii kaikenikäisille ihmisille.

SATOA FOOD FESTIVAL WEEK 22.–29.8.2020

Lähiruokaa juhlistava festivaali laajentuu tänä vuonna koko viikon mittaiseksi sisältäen ravintoloiden herkkujen lisäksi monipuolista ohjelmaa. Festivaali jalkautuu Kuopion keskustan lisäksi maakuntaan jo perinteeksi muodostuneen toritapahtuman sijaan.

Erilaisten tapahtumien äärellä voi viettää niin mukavaa kesäpäivää kuin järjestää vaikkapa herkullisen yrityksen virkistyspäivän kurssien, kierroksien, työpajojen tai kokkausiltojen merkeissä. Kallavettä kauemmas kalaan ei tarvitse mennä. Vaikka juhlinnan ja tapahtumien painopiste siirtyykin kohti seuraavaa vuotta, niin jo tänä kesänä saamme tutustua 
uusin tavoin pohjoissavolaiseen ruokakulttuuriin.

Pohjois-Savon maakunta on saanut kunnian toimia Euroopan virallisena ruokamaakuntana vuosina 2020–21. European Region of Gastronomy (ERG) -tunnustus on Suomessa ensimmäinen laatuaan, ja sitä voidaan verrata esimerkiksi tunnetumpaan kulttuuripääkaupunki-titteliin. 
Erityisen innostuneita alueen mahdollisuuksista ovat ne matkailijat, jotka ovat jo nähneet suurkaupunkien metropolit. Turistikohteiden jälkeen aito kulttuuri, erikoinen suomalaisuus ja maistuva savolaisuus kiinnostavat. Kansainvälisille vieraille luonnon puhtaus, makea vesi ja takapihalta ammennettavat sienet, marjat ja villiyrtit ovat täysin uudenlainen elämys.
Tunnustuksen myötä polkaistiin käyntiin pitkäjänteinen työ alueen ruokakulttuurin esille tuomiseksi ja brändäämiseksi maailman huipuksi. Tunnustus onkin yksi askel kohti houkuttelevaa ruokamatkailukohdetta. 

Makumatkat Savon sydämessä, ERG-tapahtumat ja vastuulliset toimijat kartalla: www.kuopiotahko.fi/teemat/european-region-of-gastronomy-kuopio

Viikoittain päivittyvä ohjelma- ja tapahtumatarjonta: www.tastesavo.fi

Pöytä on katettu:

Koe mualiman kulinaarinen napa ja Euroopan herkullisimmat vuodet 2020–21

www.tastesavo.fi

ERG2020
kuopio
ruokamaakunta
pohjois-savo
European Region of Gastronomy

Muita saman alan yrityksiä

Saatat tykätä myös näistä jutuista

Lähetä juttuvinkki tai kuva