Yhteistyöllä uusia työmahdollisuuksia

Yhteistyöllä uusia työmahdollisuuksia

Teksti Digimag/Marlene Sanoukian, Kuva YTYÄ-hanke
Rekrytointi on aina uusi mahdollisuus sekä työnantajalle että työnhakijalle. Ylä-Savossa työllisyyttä edistetään YTYÄ!-hankkeen voimin.

Kun sopiva työpaikka tai työntekijä on vielä löytymättä tai oma osaaminen kaipaa täydentämistä, ohjausta ja vinkkejä kannattaa kysyä työllistämisen asiantuntijoilta. Vaihtoehtojen tarjoaminen, urasuunnitelman luominen ja työnantajien ja työntekijöiden kasvotusten kohtaaminen auttavat töitä ja tekijöitä löytämään toisensa.

– Työnantajan olisi hyvä tarjota työnhakijalle mahdollisuus näyttää omaa osaamista esimerkiksi työpaikalla. Rekrytointi tulisi nähdä molemminpuolisena mahdollisuutena, johon kannattaa tarttua ennakkoluulottomasti ja avoimesti, kannustaa Yhteistyöllä työtä – YTYÄ! -hankkeen projektipäällikkö Tiina Juutinen.

Ylä-Savossa toteutettava hanke ohjaa työnhakijoita ja alanvaihtajia työllistäville aloille suorarekrytointien tai erilaisten yksilökohtaisten kouluttautumispolkujen kautta. Hankkeen pääasiallisena tavoitteena on saada Ylä-Savon alueen avoimiin työpaikkoihin työntekijöitä, työnhakijoille töitä ja opiskelusta kiinnostuneille opiskelupaikka, jonka myötä työllistymisnäkymät edistyvät pidemmällä aikavälillä.

– Kohderyhmänä ovat motivoituneet, työkuntoiset ja työhaluiset työnhakijat paikkakunnasta riippumatta sekä pääasiassa yläsavolaiset yritykset, mutta myös muutkin työnantajat, Juutinen kertoo.

Hankkeen muina toimenpiteinä on lisätä Ylä-Savon alueen eri toimialojen kiinnostavuutta, kehittää henkilöasiakkaiden IT-osaamista ja järjestää Pop Up -työllistymisen palvelupaikan pilottia.

HANKKEEN PUITTEISSA henkilöasiakasta voidaan palvella nopeasti ja kasvotusten avartamalla työnhakijan ymmärrystä siitä, millaista työtä hän voi osaamisellaan hakea. Eri ammattialoja edustaviin yrityksiin järjestettävien tutustumiskäyntien kautta työnhakija voi kiinnostua uusista työllistävistä ammattialoista ja tarjolla olevista koulutuksista. Näin voi käynnistyä uusi koulutuspolku ja sitä kautta työllistyminen. Rekrytapahtumat puolestaan tuovat työnhakijat ja työnantajat yhteen ja toimivat varsinaista työhaastattelua edeltävänä ensikontaktina. Niissä työnantajat voivat esitellä omaa toimintaansa ja työnhakijat pitää myyntipuheen omasta osaamisestaan.

– Pyrimme tuomaan esille alueen työnantajia ja sitä, millaisia työpaikkoja täällä on ja millaisia osaajia täällä tarvitaan. Ohjaamme työnhakijoita hakeutumaan sellaisiin jatko- tai täydennyskoulutuksiin, jotka mahdollistavat työllistymisen nimenomaan Ylä-Savon alueelle. Tavoitteenamme on edistää alueen elinvoimaisuutta niin, että yrityksillä on toimintaedellytykset täällä jatkossakin, Juutinen kuvailee.

Euroopan sosiaalirahaston (ESR) rahoittaman hankkeen toteuttajina ovat Iisalmen kaupunki ja Ylä-Savon koulutuskuntayhtymä. Sen toiminta-aika on 1.1.2020–31.12.2022. 

Yhteistyöllä työtä – YTYÄ!
Riistakatu 5 A, 4. krs, Iisalmi
Projektipäällikkö Tiina Juutinen, puh. 040 545 9589
tiina.juutinen@Iisalmi.fi    
www.facebook.com/YTYAhanke

 

Bisnes
Bisnes2020
Iisalmi
Ylä-Savo
työllisyys

Saatat tykätä myös näistä jutuista

Lähetä juttuvinkki tai kuva