Kuva pysäyttää myös työelämässä

Kuva pysäyttää
myös työelämässä

Teksti Digimag/Heta Jyrälä Kuva Digimag/Mirka Happonen
Etsikö ideoita tuotekehitykseen, konfliktien ratkomiseen tai haluatko herätellä uusia ajatuksia?

Valokuvaaja Nanna Hännisen visio on tehdä työmaailmasta parempi paikka valokuvataiteen avulla. Hänninen on luonut metodin, joka tähtää oppimiseen ja organisaatioiden kehittämiseen luovuutta hyödyntävien työpajojen kautta. Osallistavat, hauskat ja syvälliset työpajat saavat ajatukset hereille ja ideat sinkoilemaan.

– Kuvien avulla ihmisten on helpompi keskustella abstrakteistakin aiheista. Valokuvat auttavat ihmisiä ja kokonaisia tiimejä hoksaamaan haasteet sekä hahmottamaan asioita uudella tavalla, kuvailee Neemo-metodin kehittänyt Hänninen.

Metodi syntyi, kun Hänninen alkoi pohtia, miten taidetta ja luovuutta voitaisiin hyödyntää yrityksissä syvemmin. Kehitystyö konkretisoitui yritykseksi vuonna 2016. Hänninen kuvailee menetelmää oivalliseksi muutostyökaluksi, jolla ihmiset saadaan ajattelemaan laatikon ulkopuolelta.

– Nyt koulutettuja Neemo-valmentajia on yhteensä 19 kappaletta, joista viisi toimii Piilaaksossa. Menetelmä sopii hyvin niin opetusmenetelmäksi oppilaitoksiin kuin organisaatioille ja johtajille, jotka haluavat päästä tiimeineen nopeasti kehittämismoodiin ja saada tehokkaasti tuloksia, kuvailee Hänninen.

DEMO-TYÖPAJAN osallistujat näkivät metodissa runsaasti mahdollisuuksia. Se avaisi uusia näkökulmia niin markkinointiin, johtoryhmätyöskentelyyn kuin toimimiseen monikulttuurisissa organisaatioissa. Esimerkiksi strategiatyöstä tulee käytännönläheisempää metodin avulla.

– Arvot on helpompi ottaa omakseen, kun niiden laatimiseen on itse osallistunut. Kuvien avulla hahmotetaan, millaisia tunnetiloja ja ajatuksia työ herättää. Sitä kautta on helpompi sanoittaa tunteet arvoiksi ja toimintaperiaatteiksi, kuvailee Hänninen. 

Neemo Method
contact@neemomethod.com
www.neemomethod.com

Neemo Method
valmennus
Koulutus
#työ ja ura
valokuvaus

Saatat tykätä myös näistä jutuista

Lähetä juttuvinkki tai kuva