Vuokratyö
vähentää
työttömyyttä

TEKSTI Digimag/Mette Maukonen KUVA Pixabay
Joustavasta henkilöstönvuokrauksesta on tullut erityisesti nuorten tapa työllistyä sekä löytää uusi väylä työelämään. Yrityksille skaalautuva vuokratyö tarjoaa ratkaisun nopeaan työvoiman tarpeeseen.

Vuokratyö voi olla yksittäisiä työkeikkoja, osa-aikaista tai pidempiä työrupeamia. Vuokratyössä työnantaja tekee sopimuksen henkilöstövuokrausyrityksen kanssa, jolloin vuokrayritys maksaa työntekijän palkan. Käytännön työ hoidetaan käyttäjäyrityksessä, joka on tehnyt sopimuksen vuokrayrityksen kanssa. Vuokratyö tarjoaa osaajille mahdollisuuden työllistyä kansantaloudellisesti vaikeassa tilanteessa. Se myös mahdollistaa joustavat esimerkiksi opintojen ohessa tehtävät työt. Tehtäviä voi ottaa vastaan silloin, kun ne sopivat omaan aikatauluun ja elämäntilanteeseen. 

Vuokratyö on hyvä tapa avata ovia työelämään. Sen avulla on esimerkiksi mahdollista kokeilla uutta uraa tai löytää ensimmäinen vakituinen työpaikka. Vuokratyö tuo mahdollisuuden kokeilla myös uutta ja kehittää työnhakijan olemassa olevaa osaamista. 

TYÖLLISTYMINEN HENKILÖSTÖVUOKRAUKSEN kautta on yleensä helppoa ja nopeaa. Henkilöstöpalveluyritysten Liiton (HPL) vuonna 2016 tehdyn tutkimuksen mukaan lähes 70 prosenttia työllistyi alle kahdessa viikossa. Työn hakemista helpottaa se, että yhdellä hakemuksella voi hakea henkilöstövuokrayrityksen kautta useaan työpaikkaan. Vuokratyö on noussut erityisesti nuorten suosioon, sillä HPL:n tutkimuksen mukaan vuokratyötä tekevistä yli 70 prosenttia on alle 35-vuotiaita. Opiskelijoita vuokratyöläisistä on 29 prosenttia. 

Henkilöstövuokraaminen vähentää työttömyyttä huomattavasti, sillä se saa työpaikat ja tekijät kohtaamaan. Joustava vuokratyö skaalautuu yritysten tarpeiden mukaan esimerkiksi ruuhkahuipuissa, jolloin osaajia saadaan nopeasti. Ilman vuokratyöntekijöitä moni työ jäisi tekemättä tai ne jouduttaisiin tekemään ylitöinä. 

YRITYKSILLE HENKILÖSTÖVUOKRAUS on joustava, tehokas ja tuloksellinen tapa rekrytoida uusia ihmisiä. Henkilöstövuokraus säästää yrityksen aikaa ja kustannuksia, sillä käyttäjäyritys voi keskittyä puhtaasti ydintoimintaansa vuokrayrityksen hoitaessa työvoiman hankkimisen. Henkilöstövuokrausta voivat hyödyntää myös julkiset toimijat, kuten valtio, kunnat, seurakunnat sekä erilaiset järjestöt. 

Vuokratyö on myös loistava vaihtoehto ruuhkahuippuihin, sesonkikausiin sekä projekteille, joiden kestoa voi olla haastavaa arvioida etukäteen. HPL:n arvioiden mukaan alasta ja suhdannevaihteluista riippuen kolmas- tai neljäosa  vuokralaisista työllistyy vuokratyön kautta asiakasyritykseen. Esimerkiksi metallialalla jopa puolet työllistyy vakituisesti. 

Lähteet:
Staffpoint, Duunitori, valttiratkaisut.fi, hpl.fi

vuokratyö
työttömyys
työllistyminen
Rekrytointi

Saatat tykätä myös näistä jutuista

Lähetä juttuvinkki tai kuva