Korkkaa golfkausi

TEKSTI digimag/ilpo lommi KUVA visitlakeland
Kuopion seudun golfkentät eli Siilinjärven Tarinagolf sekä Nilsiän Tahko Golf ja Tiirin Golf tarjoavat poikkeuksellisia elämyksiä monimuotoisuudellaan.

Kuluva talvi oli äärimmäisen hyvä alueelle. Peliviheriöt talvehti hyvin ja jääpolte ei päässyt tuhoamaan nurmialueita. Pelaajat pääsivät heti kenttien kevätkunnostusten jälkeen lyömään palloa laadukkaille väylille. Tarinaharjussa ja Tahkolla kaadettin ja karsittiin puita väylillä, minkä ansiosta pelaajille avautuu uusia lyöntivaihtoehtoja ja avarampia näkymiä.

TARINAGOLFIN TOIMITUSJOHTAJA Osmo Ruuskan mukaan uuden ja vanhan Tarinan 18-väyläiset kentät ovat laadukkaita ja mielenkiintoisia koko Suomenkin vertailussa. 
- Siksi meillä käy paljon muiden seurojen pelaajia. Kahden kentän ansiosta peliaikaa riittää sesonkiaikoinakin.

Ruuska odottaa Tarinagolfin jäsen- ja pelaajamäärän kasvavan edelleen tänä vuonna. -Varsinkin naispelaajia näyttää tulevan lisää. He ovat huomanneet, miten sosiaalinen ja reipas liikuntalaji golf on. Green card -kurssilaisista on naisia jo noin puolet. Myös junioripelaajia on tullut mukavasti. Heihin panostamme edullisilla pelimaksuilla ja valmennuksella.
Yli 2 200 jäsenen Tarinagolf on Pohjois-Savon suurin urheilu- ja liikuntajärjestö. Suomen golf-seuroista se on seitsemänneksi suurin ja Itä-Suomessa ykkönen.

Tahko Golfin toimitusjohtaja Jukka Ilva iloitsee myös uuden ja vanhan 18-väyläisen golf-kentän ennätyksellisen hyvästä talvehtimisesta. 

- Seuraavaksi voi toivoa pelaajille hyviä kesäkelejä ja pitkää pelikautta. Väyläremontteja ei juurikaan tarvita. Tahko Golfin kesäkalenterissa on mukavasti kilpailuja ja muita tapahtumia. Se kertonee golfin suosion jatkumisesta ja ehkä taloustaantumankin hellittämisestä, koska yritystilaisuuksia on edelliskesää enemmän.

- Kilpailuista merkittävin ja mielenkiintoisin lienee 12.-13. elokuuta GoGolfin kisa, jossa on palkintoina 18 ulkomaanmatkaa golf-viheriöille, etäisimmät Etelä- ja Väli-Amerikkaan. Näitä erikoiskilpailuja on Suomessa vain kaksi ja toinen niistä on Tahkolla. Lisäksi järjestämme pari Finnish Junior Tourin osakilpailua. Nuoret ovat yksi tämän kesän painopisteistä. Nilsiän ja lähikuntien koululaisia käy tutustumassa lajiin ja kenttiimme.

- Uutta on myös 8.‒9. syyskuuta vanhalle golf-kentällemme kilpailua sekä yleisötapahtumaa varten tilapäisesti rakennettava 20-väyläinen frisbeegolf-kenttä. Golf ja nuorten suosima frisbeegolf eivät ole toisensa kilpailijoita vaan sukulaislajeja, jotka voivat madaltaa kynnystä toisenkin lajin aloittamiseen ja harrastamiseen, kertoo Ilva.

Tahko Golfin naapurissa sijaitsevalla Tiirin Golfilla ovat kevätkesän tunnelmat niin ikään optimistiset. Etenkin aloittelijoille ja vähän harrastaneille golfaajille sopiva yhdeksänväyläinen pelikenttä on hyvässä kunnossa. Par 3 ja 4-väylät ovat monia muita kenttiä lyhyempiä mutta haasteellisiakin väyliä löytyy pienen tasoituksen pelaajille. Green card -kursseja ja pro-tason valmennusta on tarjolla suuremmille sekä pienemmille ryhmille ja yksilöllisiäkin tarpeita varten. Kesäkalenterissa on erilaisia kilpailuja myös ryhmille.

Kuopion seutua lähimpänä olevia tasoituskelpoisia golf-kenttiä löytyy Pohjois-Savossa Tervossa, Etelä-Savossa Joroisissa ja Pieksämäellä sekä Keski-Suomessa Hankasalmella.

 

golf
kuopio
Tarinagolf

Saatat tykätä myös näistä jutuista

Lähetä juttuvinkki tai kuva